Mindful yoga oefening voor thuis

2015-yoga

DRIE MINUTEN MEDITATIE
(dit is de eerste oefening tijdens een mindful yogales)

Als je deze oefening regelmatig doet, kan deze helpen om de geest tot rust te brengen. Het bevordert de ademhaling, heeft een positieve invloed op het zenuwstelsel, het bevordert het bewust worden en het helpt om beter los te laten.  Maar het allerbelangrijkste is dat je voelt wat het met jou doet!

Voorbereiding

Neem plaats op een stoel waar je comfortabel op zit en zorg ervoor dat je voeten goed contact maken met de grond. Als dit laatste niet goed lukt, leg dan een dekentje onder je voeten. Het is wel belangrijk dat het stabiel aanvoelt.

Ervaren

Sluit dan je ogen en voel hoe je zit. Zit je nu wat ingezakt? Leun je iets naar voor of naar achter? Of zit je recht? Je hoeft niets te veranderen. Neem zonder een oordeel waar wat je doet en wat er gebeurt en verander alleen dat wat je wilt veranderen (niet omdat je denkt dat het moet).

Ga dan met je aandacht naar je adem. Voel maar hoe je ademt. En voel maar hoe je adem je lichaam laat bewegen. Wat gebeurt er als je inademt? En wat gebeurt er als je uitademt.

Als je niet voelt of je weet het niet dan is het oké, dat is namelijk ook een waarneming.

Oefening

De komende drie minuten ga je verder met het observeren van je adem. Als je merkt dat je afdwaalt met je gedachten of je wordt afgeleid door geluiden, neem dit dan waar zonder een oordeel hierover te geven en keer terug naar je adem.

Het gaat er niet om dat je constant met je aandacht bij de adem blijft. Waar het wel om gaat is dat je zonder enig oordeel waarneemt en terugkeert naar je adem, telkens weer. Ook al kom je niet verder dan het observeren van één keer ademen dan is dat oké. Want dan is dat wat er is.

Veel succes en vooral veel plezier tijdens het oefenen!

2015-meditatie

Marlies Verdonk, Yoga, Mindfulness , Hypnotherapie en psychosociale therapie en Yogajuf bij de VRA.

E: verdonkm@hotmail.com T: 020 777 5955 / 06 41 855 813

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security