Kuren met reuma

Op kuurreis met DH-reizen

DH-Reizen Specialist in Kuurreizen

DH-Reizen
Specialist in Kuurreizen

Nederland kent, als één van de weinige landen in Europa, geen echte kuurtraditie. In de meest oostelijk gelegen landen van Nederland is kuren echter een gemeengoed; het is een manier om wat aan je lichamelijke klachten en conditie te verbeteren.

Op 9 juli 2014 was er een bijeenkomst  over kuurreizen.
De VRA had daarvoor  DH-reizen uitgenodigd; een reisorganisatie gespecialiseerd in kuurreizen voor mensen met reuma.  DH-reizen organiseert zowel groepsreizen als individuele reizen naar medische kuurhotels in Duitsland en Tsjechië. De daar aanwezige kennis en vakmanschap leveren al jaren daadwerkelijk verbetering op bij mensen met een reumatische aandoening.

Er worden diverse programma’s aangeboden zoals:

  • massages,
  • modderbaden- en pakkingen,
  • hydrotherapie,
  • individuele fysiotherapie,
  • groepstherapie, etc.

Het doel van de kuurreis is om:

  • de stijfheid van spieren en gewrichten te verminderen,
  • de pijn te verzachten, en
  • de algemene fysieke conditie te verbeteren.

De behandelingen worden gegeven door, met de daar speciaal op klachten aan het bewegingsapparaat en gewrichten, geschoolde vaklui. Doordat de kuuroorden vaak in een prachtige omgeving gelegen zijn, is er na de kuurbehandelingen vaak de mogelijkheid om het nuttige met het aangename te verenigen.

DH-reizen heeft met het bestuur en de aanwezige leden van de VRA afgesproken om komend voorjaar te proberen een reis te organiseren naar een kuurhotel in Duitsland. Bij voldoende animo begint en eindigt de reis in of nabij Amsterdam. Deze reis is uitermate geschikt om kennis te maken hoe een kuurreis verloopt en wat het voor mensen met reuma kan betekenen. Temeer we in deze reis ook de mogelijkheid aanbieden om 1 week op kuurreis te gaan.

Er zijn nog steeds een behoorlijk aantal zorgverzekeraars die een vergoeding kennen voor het maken van een kuurreis. Wanneer de zorgverzekeraar aanvullende eisen heeft, om voor vergoeding in aanmerking te komen, stellen wij alles in het werk om daaraan tegemoet te komen.

Wij hopen u komend jaar op één van onze kuurreizen te mogen begroeten.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar:

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security