Chigong en reuma

Vereniging van Reumapatiënten Amsterdam

Chigong

‘Terug naar de basis van jezelf’

[notice]

Chi Gong wordt van harte aanbevolen voor mensen met reumatische aandoeningen of andere chronische lichamelijke beperking. De algemene ervaring bij regelmatig be-oefening is een sterke verbetering in beweeglijkheid, uithoudingsvermogen, evenwicht en focus.

Helaas is het niet meer mogelijk via de VRA ChiGong-lessen te volgen.

[/notice]

 

Chigong ( spreek uit: Chi Koeng) is een complex geheel van oefeningen met het doel om ziekten en aandoeningen te behandelen c.q. te voorkomen en het welzijn te bevorderen.

Het is een bewegingsvorm gebaseerd op de acupunctuur waarbij ademhaling en beweging worden gecoördineerd. Het bevat houdingen, bewegingen, ademhalingstechnieken, meditatie, visualisatie en zelfmassage waarmee men het menselijk organismen en ook de psyche beter kan laten functioneren. Er zijn oefeningen in stand-, zit- en lighouding; dit laatste m.n. voor zwakke en bedlegerige mensen.

Chigong heeft een eeuwenlange ontwikkeling doorgemaakt. Ondanks de complexiteit zijn de oefeningen eenvoudig aan te leren. Wel wordt van de beoefenaar doorzettingsvermogen en discipline verwacht, maar u krijgt er een betere conditie en vitaliteit voor terug.

Bovendien kunt u beter met stresssituaties omgaan en vormt u een positieve basis voor op gezondheid en gericht gedrag.

 heeft u vragen:
E. secretaris@reuma-amsterdam.nl

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security