Dagje Barneveld

Scheppingsverhaal.kip-en-ei1

Op dinsdag 3 mei 2016 om kwart over negen, vertrokken wij vanaf Reade naar Barneveld, dus redelijk op tijd!

Hans verwelkomde iedereen in onze bus en verwachtte een heerlijke dag vol plezier, ook dacht Hans dat Gerdus bij de weergoden om een mooie en zonnige dag had verzocht. De stemming zat er direct al goed in.

Willy, onze chauffeuse, vertelde enthousiast over de bezienswaardigheden onderweg.

Rond half elf gingen we aan de koffie / thee met cake in het kippenmuseum Barneveld.

Kwart over elf werden er groepen geformeerd om een blik te werpen in het museum. Met enige, maar kundige, uitleg van de medewerkers van het museum werd het een interessante rondleiding door het gehele gebeuren.

Ondanks dat Marianne W. heel erg bang is voor kippen heeft zij toch een van de kuikens geaaid. Om twaalf uur begon de veiling van onder andere (hoe kan het ook) eieren en advocaat.

Dit werd een gezellige happening. Na een uur veiling werd de weg voortgezet naar restaurant Boszicht in Scherpenzeel. Daar hebben we van een uitstekend verzorgde warme lunch genoten.

Na de lunch gingen we weer de bus in voor de terug reis. Dit werd een leuke rit over de Utrechtse heuvelrug. De route was erg mooi, mooie dorpen en mooi voorjaarsgroen. Wat is Nederland mooi vanuit een bus. Geen zorgen om het verkeer en je zit hoog en droog. We zouden op tijd in Reade geweest zijn als we geen opstopping hadden gehad op de A10 (alweer).

Deze fijne dag was weer goed verzorgd door Martinus Tours. Dank daarvoor.

En we zijn er uit van het gezegde wie was er eerder de kip of het ei???? (De kip natuurlijk want een ei heeft nog nooit een kip gelegd….)
En de leden die er niet bij waren, hebben veel gemist, misschien de volgende keer er wel bij.

– Hans Beglinger

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security