VondelGames

VONDELGAMES I

VondelGamesReade Adaptive Sports Event

Op zaterdag 04 juni 2016 was het internationale sport event, de VONDELGAMES, waar het “samen sporten voor kinderrevalidatie” centraal stond. Voor de 2e keer werd dit op een parcours in het Vondelpark georganiseerd. De organisatie is opgezet in een samenwerkingsverband tussen de ons bekende Reade en de Gemeente Amsterdam met als doel meer bekendheid te creëren voor de aangepaste top-, breedte en recreatiesport.

Gids Hans geeft antwoord op vragen

Er was voor elk wat wils! Je kon mee doen in de ochtenduren aan de Parkrun en de Kidsrun, hardloopwedstrijden waar iedereen die loopt aan kon mee doen, de Vondel on Wheels, de nationale Handbike Competitie en de Vondel Walk. Door de organisatie was een schitterend parcours uitgezet. Het verzamelpunt en de start waren aan de achterzijde van het gebouw van Reade aan de Overtoom in Amsterdam. Koffie en thee met iets “zoetigs” voor de spieren werden direct rondgedeeld. Een groot aantal vrijwilligers zorgde voor de deelnemers en hun veiligheid.

Rolstoel, scootmobiel of benenwagen, het was erg gezellig.

Natuurlijk deed ook een aantal leden van de VRA mee aan de Vondel Walk. Er was een parcours van ongeveer een uur, dit alles onder leiding van een Vondelpark gids, genaamd Hans. Hans vertelde een groot aantal wetenswaardigheden over het ontstaan en de verdere geschiedenis van het park. Na zijn rondleiding deelde Hans aan geïnteresseerden nog een mooie kleurenfolder over het Vondelpark uit.

Er waren weer wat leden geronseld , uiteindelijk waren er 15 leden van de VRA actief. Stuk voor stuk genoten ze van de mooie natuur in het Vondelpark, geweldig mooie “doorkijkjes”,  een ooievaarsnest met drie jonge ooievaars, geweldig mooie, imposante bomen.

Als je er niet bent geweest dan kun je je niet voorstellen dat de achtertuin van Reade zo mooi is.

Een aantal deelnemers was van mening, dat ze in de nabije toekomst toch maar wat meer aan de georganiseerde activiteiten zouden moeten deelnemen. Het was tenslotte gezellig, leerzaam en je komt nog eens ergens. Kortom alleen maar voordelen tegen alleszins lage kosten.

Nadat iedereen weer over de finish was hebben we met een kleine groep op het terras volop kunnen genieten van het warme zonnige weer onder genot van een (non) alcoholische versnapering. Verder wil ik nog een aantal VRA-leden, zonder namen te noemen, bedanken voor hun hulp in velerlei vorm.                Een tevreden deelneemster.

vondelpark (2)

VondelGames II

Het was een schitterende dag, het begon bij Reade aan de Overtoom met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Jan_David_Zocher

Onder begeleiding van een gids gingen we het Vondelpark in.  We kregen veel interessante informatie over de ontstaansgeschiedenis van dit park, ruim 150 jaar geleden ontworpen door Jan David Zocher maar ook bv. over het blauwe theehuis, het Melkhuisje en de muziektempel en hoe deze gelegenheden en locaties weer aantrekkelijk(er) gemaakt worden. Zo ook het schitterende Rosarium. Hoewel nog niet volledig in bloei kon je wel zien dat het rosarium door de vele vrijwilligers met veel liefde en zorg wordt onderhouden.

Niet alleen bij mij kwamen er veel jeugd herinneringen boven drijven. Het schaatsen op de vijver, waar ik bij de wilg mijn schaatsen onderbond, het sleetje rijden vanaf de bruggetjes, de eendenkom waar je de eendjes mocht voeren. In die tijd was er ook veel verboden; op zondag na twaalf uur mocht je er niet meer fietsen, je mocht niet op het gras lopen, het was allemaal afgezet met hekjes. Ik heb er heel veel na schooltijd gespeeld, kastanjes en beukennootjes gezocht, deze bomen staan er nog allemaal.

Er is veel veranderd in de loop der jaren. Toen was alles netjes geregeld en daar hield je je aan. Later was het een trefpunt voor hippies en werden er veel drugs gebruikt. Maar het park is een juweel in de stad.

Marianna.

Wil je nog es terugkijken, dat kan ook op Facebook/Vondelgames

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security