Gehoord worden

PEINZERIJTJE VAN ANGÈLE angele

Ieder mens verdient het
 om echt gehoord te worden

DOOR: ANGЀLE JORNA

 

Als ze naar me kijken, dan wil ik dat ze me zien.

Als ze naar me luisteren, wil ik gehoord worden.

Als ik iets vertel, dan wil ik dat ze me begrijpen.

Is dat niet iets wat voor iedereen geldt. Waarom hoor ik dan zo vaak dat mensen zeggen, ik vertel ze van alles, maar ze doen er niets mee. Al jaren zei ze, er klopt iets niet met het eten bij mij. Al jaren vraagt ze, kan het niet wat anders zijn, want het voelt niet goed. Enz. enz. enz. Helaas. Is het niet eigenlijk zo dat je zelf het best kunt voelen dat er iets niet klopt, maar er geen naam aan kan geven. En dat je dan toch weer ziet dat de reeds geplaveide wegen worden bewandeld. Waarom zou iemand een anafylactische shock krijgen als hij jaren geleden wel eens een keertje hyperventilatie heeft gehad, of zelfs ‘misschien’ heeft gehad.

Waarom zou je dan verder denken dan je neus lang is, je hebt maar 10 minuten om een patiënt te beoordelen en een behandelplan op te zetten, dus………………..

Ik wil niet klagen hoor en echt praktisch iedereen werkt zich uit de naad om het goed te doen, maar toch……er knaagt wat bij me. En vooral de laatste tijd, want dan zie je de zucht al…die heeft weer op internet zitten surfen.

Maar dat mensen echt iets kunnen voelen, kom op zeg.

Jaren geleden moest ik voor een sollicitatie gekeurd worden en er moest een röntgenfoto worden gemaakt. Dat wilde ik niet. Reden; ik wist ‘zeker’ dat ik zwanger was, terwijl ik nog niet eens over tijd was. Dat kon niet, dat bestond niet, dat kun je niet voelen, maar mooi wel. Grote verbazing bij de afdeling.

Maar ik bleef altijd geloven in wat ik voelde en met mij meer mensen, die helaas niet gehoord werden en daardoor niet behandeld. Die vaak na jaren pas erkend werden en vaak al te laat. Ook ik hoor daar bij, jammer genoeg. Ik heb altijd het principe gehad om het bij de peinzerijtjes algemeen te houden, maar omdat ik al 50 jaar tegen een muur aanknal en heel wat negatief commentaar over me heen heb gehad, omdat deze chronische ziekte te onbekend is en er behalve heel in het begin niet echt wezenlijk iets kan veranderen, wil ik mijn kennis van nu met u delen.

Ik zit nu in 3e fase van lipoedeem, waarbij er vaak lymfoedeem bij komt, wat bij mij het geval is. Lipoedeem is een ziekte die alleen bij vrouwen voorkomt en gerelateerd is aan de hormoonhuishouding.

Het lichaam is dan niet in staat om al het vet wat in gewoon voedsel zit af te voeren en dat wordt opgeslagen in het onderlichaam. Deze mensen hebben vaak 1 á 2 maten verschil met onder en boven. Tijdens hormonale schommelingen verandert er vaak weer iets waaronder onverklaarbare gewichtstoenames. Ik kwam ooit 35 kilo bij in 3 maanden, maar werd na onderzoek weer naar huis gestuurd…ieder pondje gaat door het mondje…jaja. Wat er zit, kan er nooit meer af door diëten enz. Alleen door veel beweging komt er misschien minder aan. Een rotziekte die duizenden vrouwen vanaf hun puberteit hebben. Ik heb nu benen die dikker zijn als vroeger, mijn taille en het vocht heeft zich een weg gebaand naar buiten. Ik kan praktisch niet meer lopen, ben bijna volledig afhankelijk en ze gaan nu proberen het vocht machinaal er uit te krijgen.

Dit heb ik niet geschreven om mezelf in de kijker te zetten, maar om de ziekte bekendheid te geven, zodat jonge mensen niet weggestuurd worden als ze zeggen: er klopt iets niet met mijn benen.

Ieder mens verdiend het om echt gehoord te worden.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security