Kun je zingen, zing dan mee!!

Woensdag 6 juli 2016 was het weer zo laat. Het jaarlijks terugkerend festijn in de Herbergh ’t IJsselmeer in Oosterleek. Wil je een gezellige avond hebben en je zorgen en pijntjes helemaal vergeten, dan moet je naar het Smartlappencafé aldaar.

Om 16.00 uur stond Martien al voor Reade klaar met zijn bus. Het weer was prima en de liefhebbers van een leuke avond wachtten geduldig buiten in het zonnetje op het sein om in te stappen. Het liep dan inmiddels tegen vijven. Het was vrij druk op de snelweg en we belandden regelmatig in een korte file. Maar dat deerde ons niet. Het vooruitzicht was een gezellig diner met daarna de smartlappen. Behendig loodste Martin zijn touringcar over de nauwe wegen in Oosterleek en zette ons voor de deur van onze bestemming af.

Binnen stonden de tafels reeds gedekt en de eerste drankjes werden geserveerd. Hier en daar werd kennis met elkaar gemaakt, waar mogelijk weer nieuwe vriendschappen uit ontstaan. Ook dat hoort erbij in een Reumapatiëntenvereniging (mooi scrabblewoord) zoals we dat zijn.

De soep wordt nooit zo heet gegeten zoals deze wordt opgediend, maar de mosterdsoep, van zichzelf al heet, ging er dit keer snel in. Het pannetje dat hierna op tafel verscheen, bevatte in eerste instantie een paar ondefinieerbare ballen. Iedereen viste z’n eigen bal er uit en dan blijkt die bal een kipcordonbleu te zijn. Overigens is er ook gedacht aan de vegetariërs. De hoofdmaaltijd met de nodige garnituur ging er goed in.

Regelmatig werd het drankgebruik gecontroleerd en waar nodig, bijgeschonken, weliswaar voor eigen rekening. Voor wat komen gaat moeten de kelen goed gesmeerd zijn. Hier en daar werd nog een toetje weggewerkt.

Als de tafels zijn afgeruimd worden de tekstbundels uitgedeeld en kan het zangspektakel beginnen. De tweemans-band begon met warmdraaien met eigen gekozen nummers, maar daarna is het de beurt aan de vele aanwezigen om hun keuzes te maken. Het werd  weer heel gezellig met al die meezingers. Helaas kwam het favoriete nummer van Ramses Shaffy “Laat me” dit keer niet aan bod. Volgend jaar maar weer!!

Na deze ontspannende avond reed Martin ons weer in alle rust naar huis. Met al die schorre kelen bleef het vrij rustig in de bus met nagenieters.

Dank aan allen, die hebben meegewerkt aan het organiseren van deze fijne avond.

Henk Levensgenieter

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security