Terugblik op de Besturendag RPV

Een Terugblik op de Besturendag voor reumapatiëntenverenigingen
– 23 april 2016

 

Het Reumafonds bestaat dit jaar 90 jaar. Op vrijdag 18 november 2016 wordt een jubileumbijeenkomst gehouden in het Circustheater in Scheveningen

Collecte 2016

De opbrengst bedraagt ongeveer  € 3.000.000 en is door ongeveer 55.000 vrijwilligers opgehaald bij 2,5 miljoen deuren.

Tijdens de collecteweek is er veel publiciteit geweest in de media. Door het Reumafonds zijn filmpjes met daarin drones, gemaakt en vertoond. Hierop is veel respons geweest.

Voor alle verenigingen is er een banner met de naam van de vereniging erop als jubileumcadeau Onderzoek en innovatie

Het Reumafonds heeft dit jaar bij de onderzoeksaanvragen extra aandacht voor de verschillen tussen mannen en vrouwen. Het vermoeden is dat elk individu in de toekomst een aparte behandelmethode nodig zal hebben. Dit onderzoek vergt tijd, geld en internationale samenwerking.

Patiëntenbelangen

Een aantal soorten dure medicijnen verliezen binnenkort hun patent, d.w.z.. Dat ze goedkoper geproduceerd kunnen worden.

In de afgelopen maanden heeft het Reumafonds met een aantal grote zorgverzekeraars om de tafel gezeten over hun aanbod aan reumazorg in de aanvullende pakketten. Natuurlijk hebben we hier het belang van fysiotherapie, maar ook hydrotherapie, podotherapie en medische pedicure nog eens benadrukt. Ook hebben we het gehad over reumakuren en hebben we onze informatie over reumakuren geactualiseerd.

Vergoeding lidmaatschap door zorgverzekeraars

Er zijn nog verzekeraars die het wel vergoeden als de vereniging is aangesloten bij bijvoorbeeld Ieder(in). Kijk in november goed de voorwaarden in het verzekeringspakket na. Wij pleiten er bij de zorgverzekeraars voor om de pakketten niet verder te versoberen.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security