Leefstijl themadag 7 april 2017

Een goede Levensstijl

 

Op 7 april hadden we weer in samenwerking met
de Hart & Vaatgroep, in Reade een themadag georganiseerd met het onderwerp
“Een goede levensstijl”


Om half 1 waren de eerste gasten al aanwezig maar om 1 uur konden ze pas naar binnen en werden ze verwelkomd met een kopje koffie of thee met voor die dag een laatste heerlijke kokoskoek, rondo of stroopwafel, het ging tenslotte om gezonde voeding. Na afloop moest er natuurlijk wel gezond gegeten worden.

Er waren ongeveer 50 leden van de Hart & Vaatgroep en de VRA aanwezig, dus een goede opkomst.

 

Peter Robben, specialist in gezondheid en sportinstructeur bij Reade en zijn assistente Robin hadden het over bewegen. Ze willen een project beginnen met als titel  “Elke stap telt”: wandelen voor 55-plussers,  een unieke combinatie van gezond bewegen, voorlichting en gezelligheid.

“Elke stap telt”:richt zich vooral op niet-actieve en minder actieve 55-plussers. Maar dankzij de verschillende instapniveaus ook geschikt voor sportieve 55-plussers.

“Elke stap telt”: binnen 10 weken uw conditie opbouwen of verbeteren door uniek wandelproject!

De ingrediënten van het project zijn:

 • Wandeltest om het instapniveau te bepalen
 • Individueel wandelen met een stappenteller
 • Elke week gezellig wandelen in groepsverband
 • Voorlichting over interessante onderwerpen

 

Na afloop was er een aantal aanwezigen, die hier erg graag aan meewillen doen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: € 25.00. incl. stappenteller.

Daarna kwam Marlies Verdonk, yogadocente en hypnotherapeute, aan de beurt. Zij vertelde ons wat stress allemaal met je kan doen. Natuurlijk kregen we ook diverse oefeningen om te ontspannen en te ontstressen, al met al een geweldig interessante workshop.  Bedankt Marlies!!

Als klap op de vuurpijl kwam Arnoud Odink, kok met als specialisme gezonde voeding, ook dit was zeer leerzaam en interessant.

Na afloop kregen we nog een glaasje fris of wijn met allerlei gezonde hapjes, die hij had meegebracht . Hiervan hebben we heerlijk gesmuld.

Kortom het was een heel leerzame middag.

Hierbij wil ik iedereen die deze dag tot een succes hebben gemaakt, hartelijk bedanken.


Actueel nieuws

 • Eerste ziekenhuis in België start stamceltherapie bij knie-artrose
  20-4-2017Na Italië en Polen is België het derde land van Europa waar stamceltherapie bij artrose wordt toegepast. Het AZ Monica biedt deze behandeling sinds kort aan bij knie-artrose. Of stamceltherapie écht tot goede resultaten leidt, staat echter nog helemaal niet vast…
 • Mysterieus biotech-bedrijf beweert artrose te kunnen bestrijden
  18-4-2017Een biotech-bedrijf uit San Diego claimt een techniek ontwikkeld te hebben om o.a. beschadigd kraakbeen bij knie-artrose te herstellen. Over de technologie achter deze behandeling wordt nog heel geheimzinnig gedaan. Het zou gaan om het activeren van bepaalde stamcellen die beschadigd bot- en kraakbeenweefsel zouden kunnen repareren. 

Uitgelichte dossiers

 • Wat is het verschil tussen Mensendieck en Cesartherapie?
  Het uitgangspunt van Mensendieck en Cesartherapie is gelijk. Beide oefentherapeuten leren u hoe u door het verbeteren van uw lichaamshouding en bewegingspatroon artroseklachten kunt verminderen. Slechts op een aantal subtiele punten verschilt de aanpak van de Mensendieck- en Cesaroefentherapeut. Waar zitten de verschillen?
 • Simpele oefeningen om uw gewrichten soepel én sterk te houden
  Bij artrose, reumatoïde artritis en andere reumatische klachten is het belangrijk om in beweging te blijven. Dit helpt om uw gewrichten soepel en sterk te houden. Luister goed naar uw lichaam wanneer u deze oefeningen gaat doen. Begin rustig aan om uw lichaam te laten wennen aan de inspanning. Forceer dus niets en stop bij aanhoudende pijn.

 

 

 

x Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security