De Eetclub

Op 7 juni 2017 is in Amsterdam de EETCLUB met 11 eetlustigen bij het Griekse restaurant PLATO op het Confusiusplein uit eten geweest. Om 18.30 uur werden we verwacht en Marianne had het weer “uitstekend “ geregeld. Ze was door Dina getipt dat PLATO een goed restaurant is. Marianne had een prijsafspraak met de eigenaar gemaakt en je kon kiezen tussen een vlees of vis of vegetarisch menu.

We werden gastvrij ontvangen en er was voor ons gezelschap een grote tafel gedekt in een hoek van het restaurant waar we lekker in de avondzon zittend naar buiten konden kijken.

Al gauw druppelde iedereen binnen en maakten ze hernieuwd kennis met elkaar. Nadat de bestelingen waren opgenomen werd even van plaats gewisseld zodat de vis- en vlees en vegetarische mensen bij elkaar zaten.

Toen kwam het voorgerecht, grote schalen met allerlei lekkere Griekse hapjes en met manden met geroosterd stokbrood erbij. We vonden het erg lekker en met elkaar wisten we ook de ingrediënten van de diverse hapjes te benoemen.

Na dit voorgerecht kwamen er weer mooi opgemaakte schalen met vijf soorten vlees of vis met hierbij rauwkostsalade, knoflooksaus en frietjes en rijst. Bij de visschotel werden diverse sauzen geserveerd. Ook de vegetarische schotels zagen er, met allerlei kleine gerechtjes, erg smakelijk uit.

Het diner werd afgesloten met ijs en verse vruchtjes en een dot of toefje slagroom, wie geen ijs beliefde, kon koffie of thee bestellen.

Het was een geslaagde avond en leuk om weer mensen te leren kennen en de verhalen over vakanties en van alles nog wat, te horen. Dit kwam vast door de sfeer, het Griekse eten en het mooie zonnige weer.

Als je nu niet in de gelegenheid was te komen dan kan ik het je aanraden om bij een volgende keer wel te komen en aan te schuiven bij het diner.

Bedankt Marianne voor je organisatie en jouw gezellige aanwezigheid.

Ida Kahlman

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security