Onbeperkt aan de Slag

Hester Rippen: Werkgevers komen ook een drempel over

Onbeperkt aan de Slag brengt werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact. Online én vooral ook offline.
Hester Rippen, ervaringsdeskundige en tot op het bot gemotiveerd bestuurslid van Onbeperkt aan de Slag: “We zien dat het werkt.” 

Rippen weet uit eigen ervaring hoe frustrerend het is om als ‘arbeidsgehandicapte’ naar werk geleid te worden door een organisatie die formele vragenlijstjes afvinkt en niet echt kijkt naar wat iemand wil en kan. Rippen: “Het UWV vroeg zelfs aan mij of het niet beter was om helemaal niet meer te werken.” 

Rippen is er nog steeds verontwaardigd over. “Bij Onbeperkt aan de Slag pakken we het heel anders aan. We vinden het belangrijk dat iemand op een fijne en prettige manier werk vindt. Bij ons ligt de focus op talenten.”

Profielen en vacatures
Mensen met een beperking die werk zoeken, kunnen bij Onbeperkt aan de Slag een profiel aanmaken. Daarin kun je aangeven wie je bent, wat je zoekt en wat je nodig hebt. Rippen: “We hebben meer dan 6.000 profielen, van hoog- en laagopgeleiden.”

Aan de andere kant zijn er de werkgevers. “Werkgevers die open staan voor mensen met een beperking sluiten zich bij ons aan. Naast een flink aantal kleine werkgevers hebben we inmiddels 60 grote prominente werkgevers die bij ons hun vacatures online zetten.” 
 
Meet & Greets
Maar alleen een online platform is niet genoeg. Daarom organiseert Onbeperkt aan de Slag verspreid over het land bijeenkomsten waar werknemers en werkgevers elkaar ontmoeten: Meet & Greets. 

Rippen: “Het zijn laagdrempelige bijeenkomsten. Voor een werkzoekende is de Meet & Greet een goede gelegenheid om werkgevers te vertellen wie je bent en wat je nodig hebt om te kunnen werken. Daar leer je veel van. Wat vertel je wel? Wat vertel je niet? De eerste keer is dat moeilijk. De tweede keer gaat het beter. En een derde keer gaat het goed.”

“En het werkt twee kanten op”, legt Rippen uit. “Werkgevers komen ook een drempel over, vooral werkgevers die twijfelen of vooroordelen hebben. Als ze één keer geweest zijn, zijn ze super enthousiast.”

Je doet het zelf
Onbeperkt aan de Slag is in juni 2014 van start gegaan en heeft tot nu toe 750 mensen geplaatst. Rippen enthousiast: “We zien dat het werkt. En we kunnen het voor nog veel meer mensen doen! We hebben voor iedereen een plek. Je doet het zelf, of met hulp als je dat wilt.” 

Aanmelden als werkzoekende of werkgever?
Aanmelden kan via de website. 

  • Werkzoekend? Klik op ‘Kies jouw regio’ en onder ‘Ik ben werkzoekende’ vind je de link naar de aanmeldpagina.
  • Werkgever? Klik op ‘Kies jouw regio’ en onder ‘Ik ben werkgever’ vind je de link naar de aanmeldpagina. 

Aanmelden voor een Meet & Greet
De eerstvolgende Meet & Greets zijn:

  • 7 september in Amsterdam
  • 14 september in Haaglanden
  • 19 september in Maastricht
  • 21 september in Utrecht

Aanmelden Meet & Greets

Gelijkwaardigheid
Onbeperkt aan de Slag is een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Het bestuur houdt toezicht op de onderneming. Rippen zit namens Ieder(in) in het bestuur. Ze vertegenwoordigt de werkzoekenden met een beperking. Andere partijen in het bestuur zijn de werkgevers en de overheid. Gelijkwaardigheid is de belangrijkste basis van het platform. 

Meer weten
Bekijk de website van Onbeperkt aan de Slag of neem contact op met Hester Rippen via info@onbeperktaandeslag.nl


(bron: Ieder(in), auteur: Margreet Jonge Poerink)

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security