Thalia concerten

Op zondag 22 oktober 2017 hebben we in de zaal van de Muiderkerk in Amsterdam het eerste van de serie van drie concerten van Operette koor Thalia gezien en beluisterd. Buiten regende het pijpenstelen maar in de zaal was een geweldige ambiance, want de zaal was uitverkocht! Voor de zangers, musici en het publiek is het dan een waar genoegen en het komt de kwaliteit ten goede.

Koffie, thee, frisdrank en wijntjes brengen de mensen in een uitgelaten stemming. De stemming werd er nog beter op toen bleek dat het programma, dat gebracht werd, in hoge kwaliteit werd uitgevoerd.

Het concert had als thema meegekregen; “Dromen, Liefde en Bedrog”.

Deze thema’s werden uitgevoerd onder leiding van de dirigent en gitarist Jan-Paul van Spaendonck en begeleid aan de vleugel door Albena Stoyanova.

Het concert begon met het Openingskoor uit The Sorcerer van Gilbert & Sullivan, gevolgd door diverse werken van Ivor Novello, Paul Lincke, W.A. Mozart, Puccini, Donizetti, Jacques Offenbach, Verdi en anderen. De bekende tenor Walther Deubel en de bas Wil Stravers brachten als solist met de nodige virtuositeit enige liederen ten gehore. Beiden nemen bijna altijd, als vaste componenten, deel aan de concerten van Thalia.

Het koor en de individuele zangers blijven zich ontwikkelen zodat tijdens dit concert diverse koorleden ook als solist konden optreden. Dan blijkt dat er veel kwaliteit in het koor aanwezig is. PROFICIAT!

In het programma stond vermeld dat de dirigent en gitarist Jan-Paul van Spaendonck het Napolitaanse lied “Na sera e maggio” van Gigi Pisano ten gehore zou brengen, echter ziekte verhinderde dit maar met een sterke dosis paracetamol stond hij wel te dirigeren.

Kortom, het was een geweldig concert en meer dan de moeite waard om te beluisteren.

De VRA was maar met vijf leden vertegenwoordigd. Het hadden er veel meer kunnen zijn. De volgende uitvoering is eind april 2018.

(correspondent Walma)

P.S. Op 10 december 2017 om 14.30 uur geeft Thalia met het koor “Zang en Vriendschap” uit Landsmeer in het Dorphuis, Calkoenstraat 27 in Landsmeer een concert in Kerstsfeer. Kaarten kunnen telefonisch besteld worden bij Marianne 06-20436050.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security