Kerstviering 2017

Kerstviering bij de VRA

Donderdag 14 december was het zover. Alle geplande voorbereidingen waren tot in de puntjes uitgevoerd. Geen draaiboek maar jarenlange ervaring in de organisatie van dit gebeuren en de nodige souplesse. De gearrangeerde musicus moest afzeggen, geen nood  maar Ron Thé bood onmiddellijk aan om de muzikale omlijsting met zijn key-board te verzorgen.

Het prijzenfestival was groots dankzij een verenigde inkoop door diverse leden. De inpaksters hebben er menig uurtje aan besteed om er een feestelijk tintje aan te geven. Voorzichtig heeft de organisatie zich op het smalle pad van “sponsoring-light” begeven.

Het Vinkeveense restaurant De Schans,  Gall & Gall Amsterdam Noord, Bloemenhandel Duo Plant in Aalsmeer,  en Boni in Mijdrecht gaven hun bijdragen. Dank daarvoor. Een anoniem lid van onze vereniging heeft uit dankbaarheid een bedrag ten behoeve van deze gezellige Kerstviering geschonken. Ook hiervoor dank.

Bij binnenkomst werd iedereen direct “achterover getrokken” door de penningmeester Marianna. Zij werd geassisteerd door haar broer Theo. Er moesten lootjes verkocht worden voor de verloting. Resultaat, alle lootjes werden verkocht. Daarna kon iedereen een plekje aan de lange tafels zoeken, waar koffie en thee klaar stond.

Nadat Marianne (secretaris) de Kerstviering had geopend en Hans (voorzitter) een welkomstwoordje had uitgesproken, kwam de excellente bediening in optocht het bestelde gebak rondbrengen. Daarmee was het feest pas echt begonnen. Iedereen had bij binnenkomst twee consumptiebonnen ontvangen, dus andere (non)alcoholische versnaperingen konden besteld worden. Er was zelfs advocaat met slagroom!!!

De tombola verliep vlotjes, een aantal “brengers” liep zich de naad uit de broek. Enkele gasten hadden geen prijs in de wacht gesleept. Dit was voorzien, dus die kregen alsnog allemaal een kleinigheidje.

Vervolgens werd er op een geordende wijze, rij na rij, voor de gasten het eten opgeschept. Er was voor iedereen ruim voldoende. Als klap op de vuurpijl was er weer een geweldig ijs dessert.

Kortom, de sfeer voor deze gezelligheid ontstond door het eten en drinken, de tombola en niet te vergeten de muzikale omlijsting van Ron.

Even na zessen was het feest over en kon iedereen zijns of haars weegs gaan. Bij een rondvraag onder de gasten waren ze het unaniem met elkaar eens; de middag was meer dan geslaagd.

Chapeau voor de kok en zijn assistenten dat ze er in geslaagd zijn om zo’n heerlijk en gevarieerd buffet samen te stellen, maar ook onze hoedjes af voor de bediening. Ook zij hebben zich de naad uit de broek of de rok gelopen. Het bestuur heeft gemeend deze mensen met een bescheiden bijdrage in de fooienpot te moeten belonen.

Eén wens bleef er over; volgend jaar weer zo’n gezellige Kerstmiddag!

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security