Reuma appeltaart, ja lekker!
INGREDIENTEN 12 PERSONEN
1 beker bloem –
1 beker griesmeel (droge uit een pak die je kunt strooien!) –
1 beker suiker –
1 kilogram goudreinetten –
2 handjes krenten
1 zakje vanillesuiker –
3 eetlepels suiker –
3 theelepels kaneel –
plm. 80 gram boter (bij hele grote bekers iets meer boter gebruiken)
Voorbereiding
Vet de springvorm in en bestrooi deze met bloem. Of bekleed de springvorm met bakpapier.
Roer de bekers bloem, griesmeel, krenten en suiker door elkaar in een kom.
Snij de appels in stukjes en vermeng deze met de 3 eetlepels suiker, vanillesuiker en kaneel.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe 1/3 van het bloem-mengsel in de bakvorm. Verdeel hierop de helft van de appels. Dan weer 1/3 van het bloemmengsel. De rest van de appels en hierop weer de rest van het bloemmengsel. Maak met behulp van bijvoorbeeld een kaasschaaf dunne plakjes boter en beleg de bovenkant van de taart dun met de plakjes boter. Bak de taart plm. 60 minuten in het midden van de op 180 graden voorverwarmde oven tot de taart mooi bruin ziet. De taart krijgt een knapperige bovenkant en smaakt ook de volgende 2 dagen nog heel lekker.
Je kan het ook met ander fruit doen.
En ipv griesmeel , kokosrasp gebruiken.
En ipv bloem, haver gebruiken.
Wordt de taart een stuk gezonder -;)
Ik heb dit recept van internet gehaald en wat aanpassingen gedaan.
Dikke knuffel en geniet van jullie kook- en bakkunst.
Jacqueline