Wandelen vermindert klachten knie-artrose

6000 stappen per dag verminderen klachten knie-artrose

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 9 jan 2018

Een uur wandelen per dag kan helpen om de klachten van knie-artrose te verlichten. Dat suggereert een onderzoek van het Departement voor Fysiotherapie en Atletische Training van de Universiteit van Boston. Hoe meer u loopt, hoe minder het risico op het ontwikkelen van functionele problemen.

Positieve invloed

Veel ouderen met artrose in de knie hebben moeite met lopen. Ze blijven liever binnen en gaan alleen naar het toilet of de keuken als het echt moet. Deze Amerikaanse studie toont echter aan, dat veel lopen een positieve invloed heeft op het dagelijks functioneren. Patiënten met knie-artrose moeten minimaal 6000 stappen per dag lopen om deze gewrichten soepel te houden.

Stappenteller?

Volgens onderzoeker Daniel White van de universiteit telt elke stap mee. Dus niet alleen het aantal dat u zet tijdens een wandeling, maar ook de stappen die u in huis of tijdens het winkelen maakt. Hij adviseert om de hele dag een stappenteller bij u te dragen. Deze kunt u voor weinig geld in de winkel kopen en zitten als standaard applicatie op de meeste smartphones.

BEWEGEN ZONDER PIJN

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security