Bacterie in melk en rundvlees mogelijk trigger voor RA

Intensieve veeteelt en landbouwgif

Bacterie in melk en rundvlees gekoppeld aan reumatoïde artritis

Geplaatst door Eugène Mathijssen op 1 mrt 2018

Een bacteriestam die veel voorkomt in melk en rundvlees kan een trigger zijn voor het ontwikkelen van reumatoïde artritis bij mensen die een genetisch risico lopen. Onderzoekers van de University of Central Florida rapporteren als eersten deze connectie in een studie die recent is gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Cellular and Infection Microbiology Journal.

Genetische aanleg
Het gaat om de bacteriestam Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis – beter bekend als MAP – die al eerder in verband werd gebracht met de ziekte van Crohn. In de Verenigde Staten komt deze bacterie bij ongeveer de helft van de koeien voor. Het wordt verspreid naar de mens door de consumptie van o.a. melk en rundvlees. De ziekte van Crohn en reumatoïde artritis delen dezelfde genetische aanleg en worden behandeld met dezelfde afweer-onderdrukkende medicijnen.

Deze overeenkomsten waren voor de onderzoekers aanleiding om te kijken of MAP ook aan reumatoïde artritis gekoppeld kon worden.

Gecombineerde behandeling

Tijdens dit onderzoek werden klinische monsters van 100 patiënten met reumatoïde artritis geanalyseerd. Bijna 80 procent bleek een mutatie te hebben in het PTPN2/22-gen. Dit is dezelfde genetische mutatie die bij patiënten met de ziekte van Crohn wordt gevonden. Ruim 40 procent van de klinische monsters werd positief getest op MAP.

“Mensen die geboren zijn met deze genetische mutatie hebben een hoger risico op reumatoïde artritis wanneer ze melk of vlees consumeren van met MAP besmet vee. Daarom proberen we nu meer inzicht te krijgen in de rol van MAP bij de ontwikkeling van deze aandoening. Uiteindelijk moet dit leiden tot een gecombineerde behandeling om zowel ontstekingen als bacteriële infecties te bestrijden,” aldus één van de onderzoekers.Monsanto maakt het bont!| 02/04/2018 | De Franse professor Séralini, die vroeger al aantoonde dat Round Up kanker veroorzaakt. Bij proefdieren. In het vervolg op eerder door hem uitgevoerde onderzoek heeft  Séralini een nieuwe studie naar glyfosaat opgestart.

Hij onderzocht de samenstelling van (glyfosaat)pesticiden, en kwam tot de conclusie dat de ‘formulants’, toegevoegde stoffen in herbiciden véél giftiger zijn dan glyfosaat zelf (POEA tot 3450 keer!). EN daarmee grote hoeveelheden zware metalen, zoals lood en arsenicum; ondanks verboden, maar ongeweten al decennialang over voedselgewassen gesproeid worden! Doodgezwegen door Monsanto allemaal verzwegen en dus nooit onderzocht.
De agrochemische industrie misleidde decennialang iedereen, inbegrepen wetenschappers en politici. Ondertussen is de toxiciteit wereldwijd verspreid in grond, lucht en water. 

Ondertussen heeft Monsanto ook AVAAZ.org gedagvaard. Avaaz is een online campagnenetwerk dat met petities de stem van gewone mensen wereldwijd laat doorklinken in belangrijke dossiers. 
De eisen van Monsanto wegen zwaar: de overdracht van alle dossiers, notities en (privé)mails die over hun bedrijf handelen. Inbegrepen alle namen en mailadressen van privépersonen die ooit een campagne tegen Monsanto ondertekenden! 
Dit voorspelt weinig goeds. Als Monsanto gelijk krijgt van de rechter is geen enkele tegenstander nog veilig voor hen!

Bronnen: Avaaz en Facebook
Geef een boodschap af aan Monsanto

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security