Statines…of gewoon een appel

Een appel per dag? Of een statine?
| 18/12/2018 |  

An apple a day keeps the doctor away.
We kennen allemaal het oude gezegde.

Maar volgens de farma-industrie moet het een statine zijn tegen een hoog cholesterolgehalte. Maar een appel is gezond en een statine heeft heel wat bijwerkingen. En levensverlenging door statines is nooit bewezen!
Wetenschappers van de universiteit van Oxford wilden er het fijne van weten. Dus startten ze een studie waarin ze bij 50-plussers de effecten van een statine of één appel per dag gedurende 4 weken vergeleken. 

De resultaten waren verhelderend: iedere dag een appel kan LDL-cholesterol verlagen met 40%! Dit zou ieder jaar 8500 cardiovasculaire overlijdens kunnen voorkomen in de UK. Iets minder dan de statines, maar als je de ongewenste neveneffecten van statines meerekent, dan zijn appels de grote winnaar. 
Andere studies: 
– Veel appels eten kan het risico op beroerte verlagen met 52%: 9% verlaging per 25 gram/dag! 
– Fruit voor preventie en behandeling van cardiovasculaire ziektes.
– Appels en bessen verlagen het diabetes risico.

Dus als de echtelieden (Adam en Eva) elkaar verleiden tot het eten van een appel, dan wordt je gezondheid beter.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security