Thalia operettekoor

THALIA  

Op 24, 31 maart en 07 april 2019 gaf het operettekoor THALIA weer een uitvoering. De redactie gaf op zondag 31 maart acte de présence. Dit keer was de uitvoering in de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam-Zuid.
Door de wisseling van winter op zomertijd waren wij aan de vroege kant, dus geen enkel parkeerprobleem!

De zaal was redelijk gevuld, er had nog een tiental mensen bij gekund. Koffie, thee en frisdrank waren dit keer voor kosten van THALIA. Dank daarvoor. Om de kosten enigszins te kunnen dekken was erin de pauze weer de verkoop van lootjes. Wonder boven wonder, ik had met mijn lotnummer 102 een geweldige prijs, sportschoenen in de kleuren van Amsterdam met het AJAX logo. Ik was zeer verguld, echter, mijn voeten zijn te groot.

Belangrijker was natuurlijk het concert. Het begon met de operette Monsieur Choufleuri in een vertaling van Joop Fransen. Kern van het verhaal; de heer Van der Schie, een snob, had een huis operaconcert georganiseerd met wereldberoemde diva’s. Natuurlijk kwamen die niet opdagen. Zijn dochter had een geheime liefde met een onbekende operazanger. Omdat de eersten zogenaamd niet kwamen opdagen, zou zijn dochter en haar vriend hen vervangen, onder voorwaarde dat beiden verkering mochten hebben en mochten trouwen. Werd dit niet toegestaan door de vader, dan zou het bedrog bekend gemaakt worden. Dolkomische taferelen, waarbij de butler James een geweldige rol speelde. Alles kwam goed, een geweldig optreden en een dolenthousiast publiek in de woonkamer. Dat publiek, de leden van THALIA was net zo enthousiast als het publiek in de zaal, waaronder vier VRA leden.

Na de pauze werden door de solisten in allerlei duetten en koorwerken het publiek verder vermaakt. Werken van Arthur Sullivan, Donizetti, Henry Wilson, Davis en Arthurs, Puccini, Strauss, Webber, Schönberg, Lecuona, Curtis en Stolz. Verder werd er door Marrit Zeilstra, met begeleiding op gitaar door dirigent en zanger Jan-Paul van Spaendonck (links) een schitterend traditioneel Iers liedje gebracht.
Dit alles werd op de piano begeleid door Brian Fieldhouse. (foto rechts)

Jan-Paul van Spaendonck, dirigent

Brian Fieldhouse

Alle liederen werden even mooi ten gehore gebracht.
Aan het eind van het concert was er een staand ovationeel applaus. Het concert was van hoge kwaliteit, dus zondermeer de moeite waard.

De VRA leden hebben per persoon € 7,50 moeten neertellen voor dit mooie concert. Er kunnen altijd nog meer VRA leden in de zaal.

 


THALIA – het bekende Operettekoor verzorgt  ook dit jaat weer concerten :

Op 24 en 31 maart 2019 in de Willem de Zwijgerkerk

en op 7 april 2019 in de Muiderkerk,

aanvangstijd steeds 14.30 uur 

Uitgevoerd worden “Monsieur Choufleuri en het Concert van Favorieten.

Info: Marianne 06-20436050

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security