Jubileumfeest 11 mei 2019

Uitnodiging  40-jarig Jubileum

klik hier voor de uitnodiging jubileumfeest

De middag wordt opgeluisterd door:

Jubileumfeest 2019

(verslag)

Wat was het een daverend succes.

Even voor twaalven was de zaal op Borchland beschikbaar. De geluidsinstallatie van het Zwanenkoor werd in stelling gebracht. Vijftig prijzen voor de verloting, allen voorzien van een nummer, werden uitgestald op hoge tafels aan de zijkant van de zaal.

De meisjes van de poen en de lootjes werden voor de zaalingang, aan een tafel in stelling gebracht. Bij binnenkomst moesten de gasten langs deze dames. Aan de hand van een namenlijst werden de gasten “afgevinkt”, gecontroleerd of ze de € 10,- bijdrage hadden voldaan en of ze de jaarlijkse contributie hadden betaald en natuurlijk om een envelop met lootjes voor de verloting te kopen. Ze zaten amper of de gasten druppelden binnen om zo de mooiste plaatsen in de zaal te bemachtigen.

 

Klokslag 13.00 uur begon het feest. Het Zwanenkoor zette de eerste melodieën in en er werd direct al uit volle borst meegezongen. Bekende oude en nieuwe deunen passeerden de revue.

De bediening onder de bezielende leiding van Ron, zijn secondante Rosalie en Levi werd de koffie of thee met gebak uitgeserveerd. Het smullen begon direct al goed.

 

Na het eerste optreden van het koor, hadden de koorleden een pauze voor een “versnapering”, waarmee de kelen gesmeerd moesten worden. Het bestuur van de VRA wist natuurlijk hoe belangrijk het smeren van de kelen is voor de zangers van een goed “geolied” en gezellig koor. Trouwens, Borchland heeft de koffie en thee voorafgaand aan het kooroptreden “gesponsord”.

Na de pauze werd Marianna even naar voren geroepen, staande en front van het koor werd ze door Ruth verblijd met een door Ruth gemaakt gedicht. Marianna was één en al oor, ze was uitermate verrast.


 

Deze jonge meid was 70 jaar geworden. Dat is geen feestje waard, het is niets om je druk om te maken. Sommige mensen hebben aan een half woord voldoende, zoals Ruth bewees. Natuurlijk werd Marianna nog door de goegemeente toegezongen met het aloude lied “Lang zal ze leven”.

In de tussenliggende tijd werden de bestellingen opgenomen voor het “natje”. Het “droogje” zou na het tweede optreden van het Zwanenkoor komen.

Tijdens het tweede kooroptreden gingen voorzichtig de beentjes van de vloer.

Martin en Gerda, Marianne en Gerdus dansen op de muziek en zang van het Zwanenkoor Vader (95 jaar!) en dochter dansen ook een leuke dans, niet stram maar strak.

Goed voorbeeld doet volgen, dus een aantal enthousiaste dansers gingen de vloer op met de bekende Oudhollandse dans, de polonaise. (Dans is gestolen van de Polen!) Dit waren de meest fotogenieke VRA-leden.

Zoals op de foto’s te zien is, werd bij deze dans het leiderschap gewisseld. De pijn in de voeten en benen werd hier en daar verbloemd door goed passende orthopedische schoenen. Het is tenslotte maar eens per vijf jaar een lustrum die uitbundig gevierd wordt. De dag daarop, een zondag, is de rustdag voor iedereen. Op die zondag gingen de beentjes ook van de vloer, maar dan op de bank of op het ouderwetse haardbankje.

 
 

Op de ene foto zijn de nog lege schalen voor het buffet te zien.  Achter de schermen was het keukenpersoneel al uren bezig met de voorbereidingen voor het warme buffet.

Aan het eind van de middag werd een dankwoord uitgesproken namens het bestuur waarbij de leden van het koor, het keukenpersoneel, het bedienend personeel, het management van Borchland en alle gasten bedankt werden voor hun inzet en gezelligheid.

Strikt op tijd werd het feest beëindigd en verliet iedereen de feestzaal. Binnen een redelijk tijd waren ook alle gasten door het aanvullend openbaar vervoer naar huis gebracht.

*****


NOG MEER JUBILARISSEN!

Op 20 mei 2019 is de voorzitter Hans Beglinger met zijn Reina een geregistreerd partnerschap aangegaan. Met uitwisseling van de ringen werd dit “houden van” bevestigd en in kleine kring gevierd. Namens het bestuur is een mooi bloemstuk in Huize Beglinger gebracht.

Op 18 juni 2019 hebben Marianne en Gerdus Walma hun koperen bruiloft, in etappes gevierd. Ook bij Huize Walma werd namens het VRA-bestuur een mooi bloemstuk gebracht.

Beide echtparen danken de leden, die in de vorm van een cadeau, een mooie kaart of een appje of belletje, hun belangstelling hebben getoond. Het kwam allemaal uit een warm hart.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security