Van het bestuur

Van de voorzitter

Beste Mensen.

We hebben weer met een aantal vrijwilligers Uw twee maandelijkse vra nieuws gevouwen en geniet e.d. en gezorgd dat ze naar u toe gezonden konden worden, waar we een hele middag mee bezig zijn.
En de volgende staat alweer op stapel. En U weet het misschien nog dat een vereniging valt of staat met leden, dat geldt ook voor onze vereniging, dus als u iemand weet die graag lid wil worden recommandeer dan de VRA aan. Want als er  meer leden zijn, dan kunnen wij ook meer organiseren. Ook jongere zijn van harte welkom.

Het bestuur is ook dit jaar weer naar de besturendag op 14 september van Reuma Nederland geweest, om ons weer op de hoogte te laten stelen van alle vooruit gangen op het gebied van Reuma. Dit is een dag geworden met veel informatie.

Ik heb van horen zeggen dat het dagje uit met de Jordaanboot weer heel gezellig was.
Nu ik dit schrijf wordt het buiten herfst dus een stuk kouder, dat wordt weer meer kolen op het vuur gooien.

Hans Beglinger


Van de penningmeester en de secretaris

We beginnen met een stuk van het secretariaat M & M.  We hebben een positief bericht van ReumaNederland. Ze hebben al onze  aanvragen gehonoreerd. Dus we kunnen weer een jaartje voort.

We willen graag dat de contributie in het vervolg per automatische incasso wordt betaald. Dit scheelt ons zoveel werk, tientallen werkuren voor de penningmeester en secretaris. Deze mensen zijn vrijwilligers en staan NIET op de loonlijst van de VRA. We vragen nadrukkelijk om toestemming hiervoor. Na de laatste aanmaning heeft een aantal alsnog betaald, anderen hebben niets laten weten en zijn dus verwijderd van de ledenlijst. Voor de desbetreffende leden wordt WEDEROM een formuliertje ”automatische incasso” in de envelop gedaan.

Op 25 september 2019 vergaderde de EETCLUB weer, nu in het restaurant van CORRENDON, bij de grote Boeing 737 in de tuin, in Badhoevedorp. Hier kun je voor € 27,– enige uren je tegoed doen aan heerlijke gerechten, naar keuze. Het is een wereldkeuken en alles is in buffetvorm. We waren met veertien leden, dat was dus een aardig koppeltje. Het eten was lekker, voor “elck wat wils”, Nederlandse keuken, Japans, Italiaans, Chinees, vegetarisch, allerlei soorten (non) alcoholische drankjes en volop zoetigheid. Het is een echte aanrader voor de “smalle beurs”.

Juist op het moment dat de laatste VRA-Nieuws bij de drukker was, kwam bij het secretariaat het overlijdensbericht van Mw. An Roemersma. Ze was al een aantal maanden ernstig ziek en is op hoge leeftijd, bijna 91, maar nog uitzonderlijk scherp van geest, overleden. Tijdens haar ziekbed hebben enkele VRA-leden haar bezocht. An Roemersma was een actief en vooral meelevend VRA-lid en deed aan zoveel mogelijk activiteiten van de vereniging deel. Dat zij moge ruste in vrede.


Van de redactie

Allereerst een klein dankwoord voor UDITH die van de  georganiseerde picknick een mooie fotoserie heeft gemaakt. De weergoden waren ons die dag goed gezind..

De hieronder geplaatste oproep is op speciaal verzoek weer geplaatst. Het is van nadrukkelijk belang dat de VRA-leden bij hun behandelende arts actie gaan ondernemen. Verder staan er weer diverse “medische stukken” in dit blad, overgenomen uit “ABC” of “Mijn gezondheid”. Het betreft van alles over reuma en aanverwante kwalen. Zeker het artikel over “Vapen”(Engels woord) is actueel en interessant. Bedenk je eerst honderd maal voordat je daaraan begint.

Wie weet een of twee goede adverteerders, die een hele of halve pagina wil vullen. Want de advertentie van “Martinus Tours” staat in deze editie voor het laatst. Kun je één of twee strikken, neem vooraf contact op met het secretariaat.

Onze Ruth en Marian hebben weer een mooi verslag gemaakt van onze boottocht met de Jordaanboot. Beiden dank daarvoor.


 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security