Verslag: Jordaanboot 5/9/19

GEZELLIGE TOCHT MET DE MS JORDAANBOOT DOOR AMSTERDAM

 Donderdag 5 september 2019
Het team van vrijwilligers en de bemanning van MS De Jordaan hebben ons bij het betreden van het schip 

van harte welkom geheten, en de jassen en rollators aangepakt, om vervolgens in snel tempo door te gaan met  heerlijke koffie en gebak te serveren. Eddie, de zanger greep  in de tussentijd  de microfoon en bracht de VRA-leden in de stemming om mee te brullen. Dat zorgde voor dorstige kelen dus er volgde een drankje.                                           
Op de Amsterdamse feestboot zien we een oergezellige Jordanese huiskamer én een traditioneel Amsterdams Café. Lekker Hollands buffet en de boot is zo gaaf ingericht, alle details kloppen en wat knap, geen stofje te vinden tussen alle porseleinen beeldjes. Nog maar te zwijgen van de stijl van het toilet!

Muziekvaart en een uitgebreide lunch met  broodjes, soep, kroket en een heerlijk nagerecht en ook alle drankjes inclusief. Dit is enorm leuk om met een grote groep te doen. Gezelligheid gegarandeerd!! Zelfs een liedjesbingo werd er voorgeschoteld. We troffen enthousiast personeel die ons verwenden met nog weer een borrel en bitterballen en kaasstengels. En natuurlijk liederen.

We voeren over het IJ. We zongen met de muziek van Eddie, de zanger. Het is lachen, gezond, verslavend, plezierig en een gezellige sfeer.
Natuurlijk hebben we niet in de Jordanese grachten gevaren, maar wel op enkele grachten, tot aan de Torontobrug.  

Geluk in de bingo
De bingo is tevens hilarisch, enig. Iemand hield de bingokaart omhoog. “Ik won de muziek-bingo! En wat een grappige prijs hè? Die kapiteinspet.”

We gingen richting Oranjesluizen en toen kwamen de broodjes bovendeks: een met kroket, kaas en ham en een toetje, Ik heb de luxe gehad om twee keer van een broodje kroket te mogen genieten. Heerlijk om van zo iets te smullen.

We passeerden het filmmuseum en bioscoop Eye op de Noordoever, het nieuwe Paleis van Justitie op het IJ-dok, het Centraal Station, Muziekgebouw aan het IJ + BIM-huis en nog heel veel meer, waaronder fraaie woningbouw ten oosten van KNSM-eiland. Sommige gingen vanaf het dek, onder een droge hemel genieten van een aardig zonnetje. We gingen zingen en hebben de voeten platgelopen tijdens de polonaise en andere stukken muziek!

Natuurlijk hebben we pijn in onze knieën van het dansen, en pijn in de kaken van het lachen en pijn in de achterste van het zitten. Vier uur lang vrolijk zijn, dat is zwaar!.

We waren nog lang niet moe.
Onderweg liet het zonnetje verstek gaan, maar we hebben tóch heerlijk gevaren langs mooie gebouwen en natuur op het water.

Vervolgens zijn we weer veilig teruggevaren naar de aanlegsteiger in de haven. We waren weer snel van boord om vervolgens hebben we gezellig op het vervoer naar huis gewacht.

Zoals altijd, Gerdus en Marianne wachtten net zo lang tot dat iedereen weg was met de busjes voor het vervoer om  weer veilig thuis gebracht te worden.
Zo kregen de organisatoren een dikke kus en veel  dankbaarheid van de schepelingen. We waren heerlijk een dagdeel “hinaus”.
Ik persoonlijk kan het hooglijk waarderen dat het bestuur en de vrijwilligers de belangen van de leden hoog in het vaandel hebben staan.

Voor veel van de leden is het een ideale sociale gelegenheid om samen te zijn.
Voor anderen is het de kans om aan de (reuma)narigheid te ontsnappen, dat is me even ontsnapt!
In onze vereniging worden de eenzame leden nooit vergeten.
Onze VRA heeft goede hoedanigheden van geweten!
Hartelijk dank voor een onvergetelijke dag!
Nogmaals hartelijke dank aan Marianne, Gerdus en de vrijwilligers.
Ik dank jullie en ook aan alle leden dat ik samen met mijn dochter Vanessa, de kans gekregen heb om van de rondvaart te genieten.
Liefde, vreugde, vrede en je kostelijk amuseren. Gracias.

PS. Misschien heb ik iets vergeten. Hiervoor mijn excuus.
Het komt door mijn enthousiasme. ;-))

♥Con mucho Amor/ Met veel liefde.
Ruth Iturriaga de Segall.


Verslag 2: Jordaanboot

Wat hadden we een geweldige mooie vaartocht met de Jordaanboot op 5 sept, nog mooier dan de vorige keer, we werden ontvangen met koffie en gebak…vanaf het IJ de Amstel opgevaren waar diverse bruggen geopend moesten worden, passeren we diverse mooie plekken en het Amstel hotel, ondertussen werden we voorzien van een lekkere lunch met soep en broodjes kaas en cervelaatworst en broodjes kroket, tussendoor ook nog kaasblokjes en ossenworst, later nog bitterballen en kaas sticks, kortom het was weer geweldig en alle drankjes inclusief en niet te vergeten de advocaat met slagroom, de bediening was top en wat een leuke bingo met Hollandse toppers aan elkaar gepraat door  Eddie.Wat mij betreft weer voor herhaling vatbaar voor volgend jaar, en een compliment voor de organisatie (lees Marianne Walma), we hebben weer genoten…

Een zeer tevreden deelneemster…
Marian V


 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security