Verslag Kerstviering

Kerstviering 2019
Verslag Ruth  

 Dinsdag 17 december 2019 van 13.00 tot 18.00 uur in het Partycentrum Borchland Amsterdam ZO.

Hoe mooi is het om samen met het bestuur de leden die dat zelf niet meer kunnen, dezen mee naar het restaurant te nemen? Even de kou door het haar en de muziek horen. Dit is nu door de samenwerking van de VRA en het restaurant Borchland mogelijk.

Met kennis van zaken organiseert de VRA-dagjes uit voor alle leden, waaronder leden die eenzaamheid ervaren of die dat zelf niet meer kunnen organiseren. Ze vragen zich af: “Hoe kan ik naar buiten? Ben ik bij een excursie de enige oudere aan boord en moet ik opschieten? Is er een invalidentoilet en kan de rolstoel mee?

VRA regelt het allemaal, met ervaring en kennis van de doelgroep.

Het gaat naast het uitje juist om de sociale contacten en een gezellige tijd. Dineren biedt gespreksstof en nodigt uit tot herinneringen ophalen. Zo kan iedereen op een leuke manier leren luisteren. En wie weet wisselen de deelnemers gegevens uit en gaan ze nog eens bij elkaar op de koffie! Buiten zijn is een basisbehoefte. Het is gezond; samen zijn heeft een helende werking.

De woorden die Gerdus, Marianna gebruikten zijn onthullend. Ze zeggen om te zien, te proeven, te horen en te voelen, kortom te genieten. Ik heb genoten. We zien de gezichten van geliefden en de gevarieerde kleuren van het gebak, koffie of thee dat ons werd voorgezet. We horen een symfonie van geluiden: sissen, borrelen, rammelen. We voelen texturen met onze handen en mond. We ruiken de sterke aroma’s en proeven de vele smaken. We delen die gevoelens met de anderen aan tafel.

 Inspirerend mooi

Ik krijg een prachtig beeld van de omgeving: mooie mensen met vaak positieve verhalen. Het gesprek schets echter vooral een realistisch beeld. De dankbaarheid voor de zorg en de mooie momenten die de leden beleven gaan gepaard met verhalen van gemis en behoeften. De gesprekken en ervaringen worden geïllustreerd met een gezellige Tombola met mooie prijzen. Dit maakt de VRA aan het eind van de middag tot een inspirerend mooie kerstviering.

VRA zorgt altijd voor een juiste plek om samen van elkaar te leren en de wereld te tonen wat we zijn, omdat we allemaal een verhaal hebben waarin wordt uitgelegd wie we zijn, een talent dat ons uniek maakt en een vrijgevigheid die ons menselijk maakt. Niemand is perfect, maar we hebben allemaal buitengewone ervaringen.

Een unieke ervaring, innovatief en tegelijkertijd zo doorleefd. Naar elkaar te luisteren zonder haast in een mooie en gezellige sfeer waar de uren vliegen tussen gesprekken, wijn en gastronomische hoogstandjes door. Een gelegenheid om weer jezelf te zijn.

 Hoe het hart te betrekken?

 Ik voel elke keer dat ik tijdens het dineren een speciale band met de leden van de VRA heb. Maar het bestuur kan ook hun hart betrekken wanneer ze de leden ontmoeten en welkom heten. Omdat de enige gesprekken die er echt toe doen en echt duren, die zijn waarin het hart op tafel wordt gelegd!

Het lijkt dat tien minuten conversatie voldoende is om de vruchten van de kerstdiners te plukken. Zelfs op zo’n middag, kunt u met een beetje moeite nog steeds met uw hart en gedachten mensen koesteren.

De Ontmoeting aan de lange eettafel en met op de achtergrond de muziek is het belangrijkste meubilair in het restaurant. Praten met andere leden en de mooie herinneringen. Ik merk dat dat de belangrijkste indicator voor het emotionele welzijn van de leden was. Het gevoel van verbondenheid en saamhorigheid zorgt ervoor dat deze middag niet lang genoeg kan zijn.

 Live omgevingsmuziek

Hans Vestering had een breed repertoire van nationale en internationale muziek!

Live omgevingsmuziek gaf de ambiance voor de delicatessen van het restaurant. De keurig geklede bediening was in staat aan de veeleisende verzoeken van ons te voldoen. En terwijl de minuten verstrijken, geniet je van het eten en drinken. Dan begint het complexe mechanisme van mijn verbeelding, geconditioneerd door alle pijn die ik de afgelopen jaren heb geleden en mijn glimlach en mijn ogen lichten op.

Een charmant diner gewenst, dan komt een plek als Borchland, Amsterdam Zuidoost in beeld. Het is de locatie met zijn eigen rijke geschiedenis. Zijn geest is nog altijd intact, maar het restaurant is gemoderniseerd en aangepast aan de nieuwe tijd Dit is dus een gezellig en populair restaurant. Er is een brede selectie voor vlees- visliefhebbers en vegetarische gerechten. Gelukkig had ik een speciaal dieet en een intolerantie voor bepaalde producten.  Dus ze kunnen een gerecht aanpassen of iets speciaals voor je maken, zodat we genieten van ons eten.

Sinds dat ik verslagen voor de VRA en haar leden schrijf, heb ik veel fantastische ervaringen opgedaan. Deze opwindende middag in december is in staat gebleken mijn hart te stelen.                                   
Ik ben in vrede met mijn leeftijd. Ik geniet van elke dag, ik geniet nu en wacht niet op later. Ja, de jaren tellen naarmate de tijd verstrijkt, maar ik voel me zo jong als ik me voel. ” Ik ben op deze wereld gekomen om alle leeftijd fasen te ervaren en dat ze allemaal goed zijn

12 maanden gezondheid
52 weken van stil geluk
365 kommerloze dagen
Dit zijn onze wensen voor 2020!

Bedankt voor je glimlach bij aankomst en je knuffel als je weggaat.

Con todo amor, salud y felicidad.

Ruth Iturriaga de Segall

 

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security