Yoga-voor-thuis

Online Mindful yoga op de stoel, ook bij klachten en beperkingen

In deze periode van het coronavirus is het belangrijk om extra goed voor jouw gezondheid te zorgen. Wat hierbij kan helpen is bezig zijn met de adem en met ontspanning. Dit heeft namelijk een enorm positieve invloed op jouw afweersysteem, ook wel immuunsysteem genoemd. Het immuunsysteem is het gespecialiseerde verdedigingsmechanisme dat ons lichaam beschermt tegen indringers zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten.

Ontspanning zorgt dus dat het immuunsysteem zijn werk goed kan doen. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen, een voorbeeld hiervan is mindful yoga. Mindful yoga is een combinatie van yoga en mindfulness. Tijdens deze lessen ben je bezig met bewegen en ontspannen op een manier die rekening houdt met jouw fysieke bewegingsmogelijkheden en eventuele aanwezige klachten en beperkingen. Het voelen staat meer centraal dan het doen. Je krijgt handvatten hoe je bewust kunt worden van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Je leert om symptomen niet te vermijden, maar om deze te ervaren. Dit helpt je om je eigen kracht in te zetten en beter om te gaan met stress, pijn, ziekte en moeilijke situaties.

Onze yogadocente Marlies Verdonk biedt in deze tijd wekelijks gratis online mindful yogalessen aan. Deze zijn te bekijken op YouTube. 

Mindful yoga op de stoel Les 1: https://youtu.be/yIgRZ9WmevM

extra een Ontspanningsoefening: https://youtu.be/tbJZ3X4Ev_M

Tip: Abonneer op haar gratis Youtube kanaal voor een wekelijkse les


Meer informatie staat ook op  Marlies haar site: www.balansinzijn.nl 

Als je vragen hebt dan kun je altijd contact met Marlies opnemen door een mail te sturen naar: balansinzijn@gmail.com of door een WhatsApp berichtje te sturen naar: 06-4185 5813

Voor meer informatie  kun je haar mailen: balansinzijn@gmail.com

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security