Situatie Marianne

Het zingt rond in de landelijke pers en in onze vereniging. Het heeft ZKH Willem Alexander behaagt om onze Marianne Walma een koninklijke onderscheiding te geven, zij is dus nu lid van de ridderorde.

Zie ook de pagina  Lintje voor Marianne 

Diverse initiatiefnemers, Truus en Marlies hebben er veel werk en tijd aan besteed om dit voor elkaar te boxen. Op maandag 26 april 2021 om 09.30 werd ze al door ene Maarten Divendal gebeld. Ze had deze naam wel eerder gehoord! Het eerste belletje had ze gemist! Dit kwam omdat het voor haar nogal vroeg was. Hij had een voicemail ingesproken en zou terugbellen.  Maar Maarten bleek in dit geval de burgemeester van de gemeente De Ronde Venen te zijn.

Die ochtend zou Marlies (hypotherapeut en onze yogadocente) om 09.30 uur op ziekenbezoek komen. Marianne is de afgelopen twee maanden aan de linker en rechter bovenarm geopereerd. Toen de burgemeester terugbelde vertelde hij dat hij om even na elf uur langs wilde komen om Marianne een “lintje” uit te reiken. Na dit bericht werd Marianne een beetje zenuwachtig, geraakte lichtelijk van streek door deze overrompelende mededeling. Onbegrijpelijk, maar ze was een poosje sprakeloos, over zo’n eervolle onderscheiding. De burgemeester kwam met een kleine vrachtwagen met daarop een geluidsinstallatie en twee jonge muzikanten, blazer en trommelaar.

De burgemeester hield, hevig ontroerd, een prachtige toespraak, waarin hij de redenen voor het “lintje” memoreerde; vele jaren inzet voor de VRA in allerlei functies, zoals secretaris, penningmeester, ombudsvrouw en organisatrice van vele activiteiten, verbindster enz. enz. en buiten de VRA, jarenlange succesvolle mantelzorg voor iedereen van wie zij dacht deze nodig te hebben.

Ondanks de corona was er een aantal buurtgenoten komen kijken en luisteren. Buiten Marlies waren Truus en echtgenoot Arie en hun dochter Monique gekomen om de gedecoreerde in haar emotie te aanschouwen.

Naast de onderscheiding met bijbehorende beschrijving en oorkonde kreeg ze van de burgemeester, in een koeler een fles alcoholvrije champagne met twee gegraveerde glazen en natuurlijk een taart. Daarnaast kreeg ze nog een prachtige taart van o.a. Marlies en Maarten en haar kinderen en kleinkinderen. Van de Yogagroep en van ReumaNederland kreeg ze diverse boeketten bloemen. En daarnaast is ze volop verwend met leuke cadeautjes.

 

😜

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security