Van het bestuur – 07

Van de voorzitter

Beste mensen

We hebben vele positieve reacties op ons nieuwe VRA-Nieuws gehad. Er waren enkele verbeteringen en aanpassingen doorgevoerd. We hebben er vertrouwen in dat we, samen met onze “huisdrukkerij” Avanti de kwaliteit hoog kunnen houden.

In mijn persoonlijke leven heeft er per 19 juni 2021 een belangrijke verandering plaatsgevonden. Mijn echtgenote en ik zijn verhuisd naar Medemblik, daar waar de “roots” van mijn vrouw, Reintje, liggen. Als rasechte Amsterdammer is het voor mij een grote stap geweest, maar je voelt je in die stad zeer welkom. Met deze verhuizing komt natuurlijk geen verandering in mijn voorzitterschap. Ik zal de VRA blijven dienen.

Nu de Covid-19 pandemie op haar einde loopt, zeker dankzij de massale inenting, kan de VRA weer het één en ander op touw zetten. Bootje varen, zelfs twee maal deze zomer. De yogalessen zijn weer opgestart, evenals de zwemlessen. Laten we van deze mogelijkheden genieten. Uw vereniging draagt mee aan de geldelijke kosten.

Bij het schrijven van dit voorwoord hebben we na twee weken droogte en warmte weer de nodige regenbuien gehad, die overigens zeer welkom zijn.

Hans Beglinger


Van de secretaris

Lieve allemaal

Wat heeft dat Corona-virus huisgehouden binnen en buiten de VRA. We hebben allemaal wel iemand in de familie- of vriendenkring hieraan verloren. Anderen die het overleefd hebben, hebben waarschijnlijk de rest van hun leven te doen met ernstige gevolgen hiervan. Maar gelukkig hebben we, indien gewenst, allemaal onze prikjes gehad. Het resultaat is bevredigend en dientengevolge hebben we weer meer maatschappelijke / sociale vrijheid. Ik ben daarom naarstig op zoek gegaan om weer een “dagje uit” te realiseren. Sinds september 2020 lagen de activiteiten voor de VRA-leden volledig op z’n gat! Na de nodige belletjes, appjes en mailtjes is het toch gelukt. We gaan weer varen op de Biesbosch, vanuit Drimmelen. De vorige keer waren er 50 VRA-passagiers en toen zijn we ook naar het Biesbosch museum geweest.

Maar nu gaan we heerlijk varen. Het schip is exclusief voor de VRA-leden, zodat we ons gemakkelijk aan de 1.5 m regel kunnen houden. Bestaande “bubbels”, uit één gezin, gelden ook op het schip. Ik mag dus gewoon lekker intiem naast mijn mannetje zitten of staan of hangen. Omdat er niet zoveel mensen op het schip mogen, hebben we de beschikking over één rolstoelbus, geschikt voor twee rolstoelen. Dus, wil je mee, meld je onmiddellijk aan en betaal meteen! Met elkaar kijken we er naar uit en laten de “ophokplicht” achter ons.

De bingomiddag mag nog niet, maar zodra we toestemming krijgen, organiseren we meteen een bingo in Reade. 

Wat zullen we blij zijn iedereen weer te zien en te spreken. Dus, nog even geduld, het komt er echt aan hoor!!

Op donderdag 9 september 2021 gaan we naar Avifauna. Ik hoop tegen die tijd dat we dan met meer mensen daar terecht kunnen. Vooralsnog is ook daar het limiet 50 personen.

In augustus 2021 hopen we weer onze traditionele picknick aan het Sloterplas te houden. Bij voldoende deelname dan is die organisatie een “fluitje van een cent”.

Een groot probleem zal het worden om voor het Kerstdiner een geschikte  nieuwe locatie te vinden. Suggesties van jullie kant zijn meer dan welkom.

We hebben vele plannen gemaakt, die vinden jullie op de agenda. Noteer de data alvast in je agenda of digitale agenda.

Poeh poeh, dit was een lang verhaal van M & M.

 

Van de penningmeester 

 De penningmeester heeft, samen met onze administrateur, de contributies geïnd. Enkele leden hebben hun lidmaatschap opgezegd. Zij  weten niet wat ze dit jaar aan activiteiten van de VRA gaan missen.

Omdat er in 2020 nagenoeg geen activiteiten door de VRA ontplooid zijn, heeft het bestuur besloten om het “dagje uit” iets goedkoper te maken. Leden betalen nu € 15,- i.p.v. € 30,- en niet-leden betalen € 25,- i.p.v. € 35,- dit is dus een buitenkansje. Aarzel niet, geef je op door te bellen en direct te betalen. VOL IS VOL. Als je met elkaar duimt voor mooi weer op die dag, dan kun je mooi weer afdwingen!

Marianne & Marianna

Van de redactie 

Bij de eerste editie van de nieuwe VRA-Nieuws zijn er enkele kleine onvolkomenheden ingeslopen. De aandachtige lezers onder jullie hebben daarover naar het secretariaat gereageerd. Dank daarvoor. We hebben veel positieve reacties gehad. We zijn hiervoor mede dank verschuldigd aan het personeel van drukkerij Avanti.

Nu we weer met frisse moed verder kunnen, houd ik me als redacteur ten zeerste aanbevolen voor tekstuele bijdragen van de leden. Het wekt daarmee namelijk de indruk een boekwerkje voor en van ons allen te zijn. Ik wacht af.

De geheel vernieuwde editie van het VRA-nieuws is hier!

VRA-NIEUWS 2021-07

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security