dagje Biesbosch

Tocht naar de Biesbosch

Op woensdag 14 juli 2021 vertrokken we vanaf Reade met een brede glimlach in een gele bus en een klein wit busje. Het busje was gehuurd in Mijdrecht. De bussen werden door vriendelijke en hulpvaardige chauffeurs bestuurd.

Na een voorspoedige reis kwamen wij aan in het stadje Drimmelen.

Hier lag de boot, de Zilvermeeuw, voor ons klaar. We werden vriendelijk ontvangen door de kapitein en zijn crew. Nadat we allemaal zaten, gaf de kaptein “trossen los” en vertrok de boot. Zoals op de foto weergegeven, werden de opvarenden getrakteerd op koffie of thee en een heerlijk gebakje naar keuze. Onderweg werd ons door de kapitein van alles verteld over de geschiedenis en de mooie omgeving van de bijna onmetelijke  Biesbosch. Veel bewoners van West-Nederland kunnen zich laven aan het water uit deze Biesbosch.

Onderweg zagen en hoorden we o.a. over de scheve toren van Dordrecht, de grootse natuur, de scheepsbouw en de industrie van de diverse plaatsen.

 

 

 

 

 

 

Wat ook een leuke ervaring was, dat wij met de boot door een schutsluis voeren. We vervolgden onze boottocht en we zaten in het ruim. Het was helaas niet zulk mooi weer maar wel droog. Verschillende deelnemers met zeebenen, gingen af en toe een luchtje scheppen om te genieten van de mooie vergezichten.                                                                                    

En toen kwam er een heerlijke lunch, deze werd neergezet als lopend buffet, maar de croquetten werden geserveerd, er was van alles in overvloed. Onderweg hadden we twee incidenten. Ten eerste liep onze boot, door laag water (eb) vast, gelukkig niet lang. Ten tweede was er de roekeloze kapitein van een motorboot die tegen onze boot botste. Hij dacht dat onze boot korter was. Wij en hij hadden gelukkig geen schade en konden beiden de tocht op eigen kracht voortzetten.      

 

     

Om 16.30 uur, na de borrel, legden wij weer aan aan de steiger in Drimmelen. 

De bussen met de beide chauffeurs stonden al op ons te wachten. Gelukkig konden wij gestaag doorrijden. Aan de andere kant van de snelweg stond het soms behoorlijk vast. 

Wij kwamen keurig volgens de planning om 18.30 uur aan bij het JBI. Voor enkelen stonden de AOV-bussen al klaar.

Het was een hele leuke en een zeer geslaagde dag. Wat had Marianne Walma dit weer goed georganiseerd en bedacht, heel veel dank hiervoor.

De scribenten Rob, Adri, Chris en Ida.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security