Voeding als medicijn

 

Mijn voeding is mijn medicijn

Rosalie

Als ik eerder had geweten dat voeding mijn medicijn was, was ik veel eerder gestart met dit medicijn, schrijft voedingscoach Rosalie Kroeske in haar column in Reuma Magazine. “Vanaf mijn geboorte heb ik al jeugdreuma, maar het is nooit zo onder controle geweest als afgelopen jaar. Toen ik via via hoorde over een goede arts in de alternatieve geneeskunde, heb ik gelijk een afspraak gemaakt. Ik wilde graag verder kijken dan mijn behandelingen in het ziekenhuis. Alhoewel ik een hele goede en fijne arts in het UMC Utrecht heb, merkte ik wel dat het tijd was om een andere weg in te slaan.”

De arts in de alternatieve geneeskunde vertelde Rosalie veel over voeding als medicijn, onder meer dat haar lichaam veel moeite heeft met melkproducten.  
“Dit was het moment waarop ik begon met mijn melkvrije toekomst. Ik stopte ook direct met mijn medicatie die ik sporadisch nam, zonder overleg.” Dat stoppen met medicatie pakte bij Rosalie goed uit, maar wordt door specialisten afgeraden. Zij adviseren eerst je behandelaar te raadplegen.

Rosalie moest wennen aan haar nieuwe levenswijze. “Maar behalve dat het wennen was, bracht het ook veel inzichten, want zelfs in producten waarvan je niet zou verwachten zaten melkproducten (er bleek zelfs melk in mijn tandpasta te zitten, haha!).”

Meer energie met voeding als medicijn

“Na de eerste week zat ik goed in het ritme en niet alleen dat, want, wauw, voelde ik nu al werkelijk een verschil? Hoe dan! Ik merkte dat ik geleidelijk aan meer energie kreeg, mijn huid werd beter en… mijn pijn was weg! En bleef ook weg tot op heden.

De zeurende, stekende pijnen en zenuwscheuten werden lichte golven en de lichte golven verdwenen. In mijn studie tot voeding- en leefstijlcoach hebben we dit onderwerp vaak besproken, maar dat het voor mij zou werken, vond ik moeilijk te geloven. Ik ben nu ruim een jaar van mijn medicatie af en ik heb het goed onder controle met mijn voeding, maar tuurlijk moet ik nog steeds goed naar mijn lichaam luisteren. Ik werk nu als voedingscoach bij Vida Vitaal in Woerden. Hier begeleid ik mensen naar een gezonde levensstijl en kan ik ook hen inspireren met mijn verhaal, iets wat echt mijn passie is!” Rosalie is onder andere ook ambassadeur van Emma at Worken hierover vertelde ze in Reuma Magazine.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security