Uitvoering Amsterdams Volkskoor

Op een mooie zonnige zondagmiddag in april werd door 25 VRA-leden een schitterende uitvoering  door het Amsterdams Volkskoor in het theater “Het Zonnehuis” in Amsterdam Noord bijgewoond. Diverse gasten waren weer verlaat binnengekomen door vervoersproblemen bij RMC. Maar dit mocht de pret niet drukken.

Het theater was vol, afgeladen dus? Dit geeft aan dat er onder de “Amsterdammers” veel vraag naar dit genre is. Bij veel “ gouwe ouwe” liederen werd er door veel mensen dapper meegezongen. Buiten de traditionele liederen werd er af en toe een nieuwe of jongere “hit” door het koor of door een solist(e) vertolkt. Als koorkenner kan ik zeggen dat er mooie stemmen waren onder de solisten.                               

Zij traden op alsof ze “profs” waren. Ik wil dit waarderen met een echt Frans en Jordanees woord “Chapeau” ! Zeker kan niet onvermeld blijven de excellente muzikale begeleiding van een trio onder leiding van de accordeonist Piet Schmidt. Het accordeonspel was schitterend.

Onder de VRA-leden waren er die erg enthousiast werden. Marianne zat te popelen om lid van dit koor te worden, ze zong de tekst van alle liedjes mee. Maar jammer, ze is geen Amsterdamse maar een “mug”.

Wel heeft ze al geregeld dat de VRA-leden op  18 november in theater “De Meervaart” in Amsterdam-West weer welkom zijn en dan op gereserveerde plaatsen. Kortom, degene die er niet bij was heeft iets moois gemist en daarom is er in november 2022 een herkansing.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security