Van het Bestuur

Van de voorzitter

Op 13 april jl. hadden we weer een geslaagde Algemene Leden Vergadering waar veel belangstelling voor was. Na bijna drie jaar Corona, hebben wij, als bestuur, de VRA op zaterdag 23 april 2022 vertegenwoordigd op de Besturendag van ReumaNederland in Maarssen, waar we weer op de hoogte werden gebracht van de voortgang in allerlei zaken van ReumaNederland en de  reumapatiëntenverenigingen. En 24 april was er een gezellige uitvoering van het Amsterdamse volkskoor, dat plaats vond in het Zonnehuis in Amsterdam Noord. Hier waren we met een mooie groep belangstellenden van de VRA.

Ook hadden we feest op 26 april in Wilnis want toen had het de koning behaagd om onze Martin een lintje te doen toe komen voor al zijn vrijwilligers werk. Wie van onze bekenden in de VRA is de volgende die een lintje verdient? Ik hoop dat U op 27 april een gezellige Koningsdag heeft gehad.
 Voor hen die het dagje uit op 17 mei 2022 hebben gemist, het was in alle opzichten een geslaagde dag, mooi weer en gezellige mensen. Dus er is weer veel gebeurd deze afgelopen maanden.

Hans Beglinger

Van de secretaris

Gerdus heeft weer een hoop werk gemaakt van deze editie VRA-Nieuws. Hij heeft een oud-collega, een bekende fotograaf in Duivendrecht, gevraagd om een mooie scherpe foto van het Amsterdamse Centraal Station met open haven front te maken. Dus even afwachten wanneer deze foto beschikbaar komt.                            
We hebben een bestuurswissel gehad omdat Marianna Hopman haar rol als formele penningmeester niet meer wilde of kon vervullen. Monique Rappard is nu penningmeester. We wensen Monique veel succes in haar nieuwe functie.  Nico komt in juli de diverse belastingaangiften invullen. Dus als je nog geen belastingaangifte gedaan hebt, bel me dan en ik zet je op de lijst.

De VRA is op 17 mei 2022 naar de Beekse Bergen geweest. Het was een dag met hindernissen. Allereerst kwam de grote bus met een uur vertraging, er zat in het elektriek van de invalidelift een storing. Vervolgens file op de A4 richting Amsterdam. Gelukkig hadden deze omstandigheden geen negatieve invloed op de humeur van chauffeur René!  Verderop staat een uitgebreid verslag. 

Omdat ik vorig jaar door een paar leden van de VRA voorgedragen ben voor een Koninklijke onderscheiding (lintje) en Martin Molenaar en zijn echtgenote Gerda (onze buurtjes) getuige waren van de uitreiking door de burgemeester Maarten Divendal en Martin “langs zijn neus weg” opmerkte dat hij voor zijn vele vrijwilligerswerk nog nooit een lintje had mogen ontvangen, hebben Gerdus en ik de koe bij de hoorns gevat en de benodigde arbeidsintensieve procedure in werking gesteld. Kortgezegd een “Berenklus”. Onze inspanningen hebben ertoe geleid dat Gerdus en ik met Martin en Gerda op 26 april 2022 onderweg waren naar de Keukenhof en onderweg in Mijdrecht een kopje koffie gingen drinken, naast het gemeentehuis!  De verrassing was compleet. Via hun zoon Jeroen, waren de tweeling broer met echtgenote, zwager en schoonzuster uitgenodigd. Natuurlijk was Jeroen met echtgenote en hun 2 kinderen ook aanwezig. Bij ons in de tuin in Wilnis hebben we voor intimi, waaronder hun vrienden Pieter en Marijke Sipkema, voor de decorandus een kleine party georganiseerd waarbij de drankjes, broodjes en hapjes ed. door Jos, Sue, Mardi, Reintje en Hans werden verzorgd. 

Op zondag 27 april 2022 waren Martin en Gerda 50 jaar getrouwd. Op 5 mei zijn we met ons vieren alsnog naar de Keukenhof gereden waar de beide decorandi, met aanhang, een fantastische dag hebben beleefd. Marianne had een rolstoel geleend en die heeft ze als rollator gebruikt. Een klein drankje en een hapje hoorden bij de bloemenpracht. 
De Keukenhof is elk jaar een bezoek waard.
Met ons vieren aan de dis op het terras. Zie de mooie foto.

 

Van de redactie 

 Drukke weken liggen achter mij om ons verenigingsblad met leuke, zinnige, voorlichtende items te vullen. Wat mij echter veel tijd kost is het zoeken naar geschikte foto’s van bijvoorbeeld de reis naar de Beekse Bergen.  Heb je mooie foto’s gemaakt, maak dan een goede selectie en stuur ze naar Gerdus . Een mooie foto verlevendigt de inhoud van dit blad.

Marianne en ik zijn bij onze drukker geweest en we zijn tot een nieuwe, frissere logo op het drukwerk gekomen. De reclamefolder van de VRA wordt qua tekst aangepast en in nieuwe kleuren uitgevoerd.                  En ook wordt er een bord gemaakt voor de VRA, die achter de voorruit van de bus geplaatst kan worden.
We zijn nieuwsgierig wat het resultaat wordt.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security