verslag Beekse Bergen

Beekse Bergen

Op dinsdag 17 mei 2022 ging de VRA met een groep van 86 leden en genodigden op safari naar de Beekse Bergen in Brabant. Met een grote en kleinere bus,  een klein busje en een personenauto, allen afgeladen. Een 2e grote bus was gezelliger geweest maar deze was in de wijde omgeving niet beschikbaar.

Aanvankelijk hadden we lichte regenbuitjes maar verderop naar het zuiden werd het zonniger. Hoewel de organisatie door Marianne perfect op poten was gezet, waren er toch factoren die bijna alles in het honderd lieten lopen.  Vertraging van een uur door verkeerschaos op de A4, technische storing in de electriek van de rolstoelbus en gemurmel onder het voetvolk. Gevolg; de gehele planning een uur vertraagd, dus later aan de koffie / thee met warme appeltaart.  

Rond half één werden we verwacht bij de loslopende wilde dieren in de Beekse Bergen. Daar bleek in tegenstelling tot eerder gemaakte afspraken, dat er maar één ranger, (gids) beschikbaar was en ook nog eens een half uur te laat. Het mocht de pret niet drukken, want de temperatuur was heerlijk en de zon scheen uitbundig. Op het zogenaamde Congo-plein konden degenen die goed ter been waren met Martin en Gerdus lopend door het park gaan en in het rondvaartbootje mee varen. De buspassagiers hebben  echter maar de helft van het park gezien. Er werd nl onderhoud aan een groot gedeelte van het wegennet gepleegd. Maar chauffeur René en de reisleidster Marianne zijn niet voor één gat te vangen en ze besloten alvast naar “Herberg den Hemel” te rijden en daar op het terras, in het zonnetje, van een koele versnapering te gaan genieten. Doordat het zulk mooi weer was, werd ook ons voortreffelijk diner op het terras uitgeserveerd. Toen we aan de soep zaten, vroeg Wil plotseling; waar is mijn Henk, ik zie hem nog niet. Bij rondvraag bleek dat diverse leden Henk gezien hadden maar meer wisten ze niet. In dit geval was goede raad goedkoop. Marianne belde met de receptie van de Beekse Bergen en zij gaven hun rangers opdracht het park uit te kammen op zoek naar Henk, zijnde een grote man met een volle bos grijze krullen. Na wat heen en weer bellen bleek “het verloren schaap” gevonden te zijn en geplaatst te zijn bij het standbeeld van “De eenzame Olifant”. Adri en Gerdus hebben de verloren zoon opgehaald en overgedragen aan zijn Wil. Wat een avontuur. Henk vertelde later dat hij wel 3x door het park was gelopen en dat de wilde dieren kennelijk geen trek in hem hadden.

Al met al was het toch weer een leuke en gezellige dag met elkaar. Rond 20.00 uur waren we weer terug op “het Honk” in Amsterdam. Op naar het volgende uitje.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security