Milieubewustzijn

Milieubewustzijn

In de rij zegt de kassamedewerker tegen een bejaarde vrouw: – Mevrouw, u moet uw eigenboodschappentassen van huis meenemen want deze plastic tassen zijn niet milieuvriendelijk!

De oude dame verontschuldigde zich en reageerde:

  • In mijn tijd was er niet zo’n “groene golf”.

Dit is ons probleem vandaag, mevrouw. Jouw generatie gaf niet genoeg om het milieu.

  • Je hebt gelijk – antwoordde mevrouw. Onze generatie gaf niet genoeg om het milieu. Glazen flessen melk, frisdrank en bier gebruikt om terug te keren naar de winkel. De winkel zou ze terugbrengen naar de fabriek, waar ze gewassen en gesteriliseerd werden voordat ze opnieuw en opnieuw werden gebruikt. We gaven vroeger echt niets om het milieu. We hebben zelfs de babyluiers gewassen omdat er geen wegwerp waren. We hebben ze zelf gedroogd, niet in elektrische drogers. Die luiers waren echt aan het drogen van de wind en zon.

We gaven vroeger echt niets om de toestand van het milieu. Vroeger hadden we maar 1 tv en 1 radio in huis, niet 1 tv per kamer. En de tv had een 14 inch scherm, niet zo groot als een stadion, dat als het kapot ging, zomaar weggegooid zou worden. In de keuken moesten we alles met de hand doen omdat er geen elektrische apparaten waren om alles voor ons te doen. Toen we iets breekbaars inpakten, gebruikten we oude kranten, geen nylon bellen en piepschuimballen die 500 jaar duren om te ontbinden.

Vroeger gebruikten we geen benzine grasmaaiers om het gazon te maaien, ze waren mechanisch en we gebruikten onze spieren om ze te verplaatsen. De trainingen waren geweldig en we hoefden niet naar de sportschool om fit te worden.

Je hebt gelijk, we maakten ons in onze dagen geen zorgen over het milieu. Vroeger dronken we water rechtstreeks uit de kraan, niet uit de plastic flessen en bekers die nu de oceanen vullen.

Er was niet echt een “groene golf” in onze tijd – toen stapten we allemaal op de tram of bus, jongens gebruikten de fiets of liepen naar school in plaats van hun ouders als 24-uurs taxidienst te gebruiken.

Dus is het niet geweldig dat de huidige generatie zoveel over “milieu” praat, maar niet bereid is om iets op te geven en te denken met weinig te leven zoals ik vroeger deed! Dit is een verhaal voor jong en oud en legt de vinger op de zere plekjes in onze maatschappij. De jongeren zijn nu aan de beurt om bewuster met hun leven en milieu om te gaan.

 

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security