Reade – testpanel

Beste VRA – leden.

Bij Reade komt er een testpanel, dit zal gaan op de computer. Voor deze groep zoeken we gebruikers van Reade.  Het zou fijn zijn als de reumapatiënten ook goed vertegenwoordigd zijn in dat panel.  Heb je belangstelling, dan kun je dat mailen naar Ida Kahlman, ik ben lid van de cliëntenraad van Reade.  Mijn mailadres is : ckahlman@kpnplanet.nl Ik hoop dat er veel aanmeldingen komen.  Ik geef dat dan door.  Je krijgt dan bericht of je mee kunt doen. Vriendelijke groeten, Ida Kahlman.       

Na de samenwerkingen met de Wandelbond en NL Actief gaat ReumaNederland nu ook een samenwerking aan met Sportfondsen. Sportfondsen beheert ca. 100 zwembaden in Nederland. Met de samenwerking willen ReumaNederland en Sportfondsen het aanbod van bewegen in water voor mensen met reuma verbeteren en vergroten.

Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland: “Deze samenwerking is een mooie volgende stap in onze ambitie om sporten en bewegen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk van de 2 miljoen mensen met reuma.

Zwemmen ontlast de gewrichten en is daardoor een goede en laagdrempelige beweegactiviteit voor mensen met reuma. Een beweegactiviteit die we graag stimuleren, omdat we weten dat (blijven) bewegen voor mensen met reuma erg belangrijk is. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.”                         

Het doel van ReumaNederland en dat van Sportfondsen sluiten goed op elkaar aan. Sportfondsen zet zich in voor een vitaal Nederland. Zwemmen is een beweegactiviteit die op alle niveaus beoefend kan worden. Door de samenwerking wordt de kennis over bewegen in water en de kennis over reuma gebundeld.                                                                     

Tycho Knevel, commercieel directeur Sportfondsen Nederland: “Dankzij ons netwerk van zo’n 100 zwembaden kunnen mensen met reuma meedoen aan beweegactiviteiten in het water. Op verschillende plekken in Nederland worden deze activiteiten begeleid door onze zweminstructeurs. De Nationale Beroepsopleiding Zwemmen (NBZ) participeert in de samenwerking en verzorgt de opleidingen van deze zweminstructeurs. Zo brengen we kennis en kunde samen voor een goede begeleiding en een positieve beleving bij mensen met reuma.”

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security