van het bestuur

Van de voorzitter

Beste Mensen.
De zomer is weer voorbij en het normale leven neemt weer een aanvang. De herfst, na een heel mooie maar droge zomer, is helaas weer begonnen met alles wat daarbij hoort. Zoals slecht en nat weer, de blaadjes vallen van de bomen.  Dus het wordt weer oppassen met lopen op straat.

Maar de herfst wordt veelal ook gekenmerkt door een mooie kleurenpracht in de natuur. Dus geniet er maar van. Van de gezellige dagen die worden georganiseerd kunt U weer van mee profiteren, dus meldt U massaal aan. Denk vooral om Uw gezondheid en houd weer, in verband met Corona afstand  en ga vaker je handen wassen. Hans Beglinger

Van de secretaris

Lieve mensen allemaal,
Wat gaat de tijd toch snel! We zitten alweer in eind oktober en bijna in de winter. Over enkele weken lopen de kinderen hier en daar alweer met hun lampions voor Sint-Maarten. Dan komen de echte lange donkere dagen voor 5 december en de Kerstdagen. Deze periode van het jaar, de winter, heeft ook zijn knusse dingen, bijvoorbeeld voor de open haard zitten, tenminste als je die hebt. Met kaarsjes aan en een stukje kaas, olijfjes en een goed glas wijn in de hand.

Op vrijdag 18 november 2022 gaan we in theater De Meervaart in Amsterdam naar een optreden van het Amsterdams Volkskoor. Ik heb hiervoor 62 kaarten kunnen bemachtigen. De prijs is € 10 voor leden en € 15 voor niet-leden.   Je kunt je voor dit mooie optreden nog aanmelden bij Marianne tel. 0620436050.

De nieuwe VDLdubbeldekker bus van René. Gespoten in een mooie brons kleur en een Nederlands product. Hij is zo trots als een hond met 7 gouden …….

Op 13 oktober jl. zijn we in de nieuwe dubbeldekker bus van René naar partycentrum “Het Witte Huis” in het dorpje Zeeland geweest. We vertrokken ruim een half uur te laat. Dat kwam door de regen en als het regent in ons land gaan de automobilisten massaal op de rem trappen en daardoor krijgen we file.

De stemming zat er goed in we waren blij dat we weer op stap konden en nu naar een theatervoorstelling, we hadden geen idee wat we te zien zouden krijgen.

René, de chauffeur had zich door Marianne W. in de luren laten leggen toen ze hem de makkelijkste weg naar Reade aanraadde. Het zij haar vergeven.

In Zeeland werden we direct onthaald op koffietjes met gebak en in de tussentijd deden de artiesten hun voorbereidingen. Wat een feest ontstond er toen.

Er traden drie dames en een heer op. Wat hadden ze mooie stemmen en mooie liedjes. Ze begonnen met allerlei liedjes van “de Jantjes”. Na een korte pauze werd een aantal verzoeknummers gezongen. Natuurlijk kwam Willeke Alberti aan bod, zo ook Edith Piaf (je ne regrette rien. Vertaald als “ik heb nergens spijt van). Door de artiesten werden allerlei typetjes gespeeld en gezongen. Op mijn verzoek werd “de Woonboot” gezongen. Dit is mijn platvoerse lijflied en op mijn lijf geschreven. Veel gasten deden spontaan aan dit spektakel mee zoals te zien is op de foto’s. Ik heb alle liedjes meegezongen.

 

Je kon merken dat veel deelnemers op tv de masterclass van prof. Scherder hadden gezien. Hij heeft toen op begrijpelijke wijze uitgelegd dat zingen en veel bewegen een meer dan positieve invloed op het functioneren van de hersenen heeft. De deelnemers zongen met elkaar het hoogste lied. De leeuweriken zouden er jaloers op kunnen worden. 

Tijdens de optredens werd er twee keer een rondje met bitterballen e.d. geserveerd

Het moet vermeld worden dat 1 rondje bittergarnituur door Arjen, de eigenaar van het Witte Huis, is geschonken. Daarvoor onze dank natuurlijk.

Om 16.00 uur was het optreden afgelopen en werd er soep met lekkere balletjes opgediend. We hebben een heerlijk diner gehad, met als afsluiter ijs met slagroom, een sorbet. In 1 woord, fantastisch en het is echt voor herhaling vatbaar. Wie weet doen we het in 2023 weer, maar dan met een ander thema.

Met elkaar waren we wat “over tijd”, maar dat had verder geen consequenties bij de dames. Om 18.15 uur vertrokken we weer en werden we uitgezwaaid door het bedieningsteam en na een gemoedelijke reis, waren we om 19.45 uur terug op ons honk, Reade in Amsterdam. Om 21.00 uur was iedereen, moe en voldaan, weer afgevoerd met diverse RMC-busjes en kon ik met gade ook naar huis. Ik heb het “uit de band springen”  een aantal dagen moeten bezuren, maar het voor geen goud willen missen.

Speciaal dank aan René, die ons dit uitje heeft aangeraden. Ik heb ook al een datum voor het Kerstdiner met tombola geprikt en wel donderdag 15 december in de ons welbekende “Zoete Inval”. De uitnodiging met aanmeldstrookje hiervoor is bijgesloten.

Op donderdag 12 oktober 2022 was het Wereld Reuma Dag (World Arthritis Day). Mondiaal is op deze dag aandacht geschonken aan de meer dan 2 miljoen Nederlanders met enigerlei vorm van reuma. Wij, als de VRA hebben hierbij op 13 oktober stilgestaan door het vieren van onze reis naar Zeeland.

Ik heb onlangs contact gehad met de Goed Heilig man uit Spanje en hij wil wel een bezoekje brengen bij ons, om onze klein- en achterkleinkinderen te bezoeken in Reade. Als het er te weinig zijn, kan het niet doorgaan natuurlijk. Dus bel Marianne 06-20436050.

Penningmeester

Het einde van het jaar nadert. De penningmeester wil de leden het advies geven om de komende weken steeds één euro op zij te zetten, zodat in januari 2023 de jaarlijkse contributie van € 20,- kan worden voldaan.

Verder wil de penningmeester keigraag dat er meer leden een schriftelijke toestemming voor een automatische incasso gaan inleveren. Want elk jaar is er weer een aantal leden die veel te laat zijn met betalen. De penningmeester houdt niet van zeuren om geld!

Van de redactie 

Hoewel belofte schuld maakt is het in dit geval toch overmacht. Het is de bedoeling om op voorpagina een actuele foto van ons mooie Centraal Station te plaatsen, echter de voorkant staat in de steigers en dat is niet fotogeniek. Waar haal ik de reuma gerelateerde informatie vandaan? Natuurlijk uit publicaties van ReumaNederland, ReumaNet, items van zusterverenigingen en wat mij zo voor de loop komt. In het laatste geval ben ik op jacht naar informatie!

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security