Boekpresentatie: ‘Gebroken Botten’

Boek ‘Gebroken Botten’ vertelt het meeslepende verhaal van een jonge reumapatiënt die naar Nederland vlucht voor een beter bestaan.

Het boek vertelt het meeslepende verhaal van de jonge reumapatiënt Hadi die vanuit Koerdistan (Irak) naar Nederland vluchtte voor een beter bestaan.

Op Wereldreumadag
(12 okt a.s.) wordt het boek
‘Gebroken Botten’ officieel gelanceerd.

Auteur Anne van der Kley: “Toen ik het verhaal van Hadi voor het eerst hoorde kon ik het nauwelijks bevatten. Dat een zieke jongeman zoveel wilskracht heeft getoond om hier in Nederland een beter bestaan op te bouwen. Op jonge leeftijd is in Koerdistan zonder verdoving een van zijn enkels gebroken. De lokale medici wisten niet wat Hadi mankeerde. Toen later uiteindelijk de diagnose jeugdreuma werd gesteld, was vluchten voor Hadi de enige mogelijkheid die restte, alles en iedereen achterlatend. Tijdens zijn vlucht heeft hij eveneens tal van ontberingen moeten doorstaan. Zo is hij in Griekenland bijna doodgeslagen en letterlijk uit de goot gehaald. Ik was diep onder de indruk van de jongeman die – zittende in een rolstoel – het meeslepende verhaal aan mij vertelde. Het verhaal dat nu iedereen kan lezen in het boek is te bestellen op de website www.reumarescue.nl.”

Het verhaal van Hadi is een bron vol inspiratie voor lotgenoten
Eenmaal in Nederland aangekomen gaat het pad evenmin over rozen. Hadi moet op alle fronten vechten voor zijn bestaan en belandt in een eindeloze procedure met de IND, waarbij de vraag centraal staat of hij in Nederland mag blijven om vanwege zijn reuma medische behandelingen te krijgen. De IND wijst dit meermalen af. En dat, terwijl alle medisch specialisten keer op keer aangeven dat hij ernstig ziek is en een aantal noodzakelijke operaties en behandelingen moet ondergaan. Al die tijd leeft hij in onzekerheid en angst om teruggestuurd te worden naar Irak. Van der Kley: “Ondanks alle tegenslagen hield Hadi vol en gesteund door anderen heeft hij veel overwonnen. Alleen de reuma is gebleven. Desondanks bleef hij altijd optimistisch en bouwt hij nu – zo goed als het kan – aan een toekomst in Nederland. Het verhaal van reumapatiënt én vluchteling Hadi is een bron vol inspiratie voor lotgenoten.” In het boek zijn – mede op verzoek van Hadi – ook wetenschappelijk onderbouwde tips opgenomen om, naast de noodzakelijke medicatie, met voeding en leefstijl de reumaklachten in toom te houden. 

Wij steunen Reuma Nederland
Hadi en de auteur vinden het van groot belang dat mensen met reuma geholpen worden met de juiste medicijnen en therapieën. Daarom is het ontzettend belangrijk dat er veel wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. Wij steunen hierin Reuma Nederland, die zeer actief is met het promoten en financieren van wetenschappelijk onderzoek. Van ieder exemplaar dat wordt verkocht wordt 10 procent van de opbrengst afgedragen aan de stichting Reuma Nederland. Door het kopen van dit boek helpt de lezer mee een bijdrage te leveren aan een betere kwaliteit van leven voor reumapatiënten.

Neem contact op met de auteur.
annevdkley@icloud.com/ tel.06-28223382 www.reumarescue.nl 

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security