Het Amsterdams Volkskoor

Het Amsterdams Volkskoor

 Op vrijdagavond, 18 november 2022 was hun concert in de Meervaart in Amsterdam druk bezocht door ruim vijftig enthousiaste leden van onze vereniging, de VRA. Slechts één lid was jammer genoeg, door lichamelijke problemen niet in staat het concert bij te wonen.

Marianne W had de beschikbare plaatsen naar eer en geweten verdeeld en de desbetreffende toegangskaarten van de namen voorzien.

Om 19.30 uur stond zij al in de foyer en kon de leden een warm welkom geven en de kaarten op naam uit delen. Ook stond in de foyer een portier, rijkelijk uitgedost in ceremonieel tenue om iedereen welkom te heten.             Twee leden waren er niet omdat hun “busje” niet kwam opdagen, in elk geval veel te laat. Sneu en klachtwaardig!

Direct bij binnenkomst maar ook tijdens de pauze werden (alcoholische) versnaperingen en kaas en worst verstrekt. Het koor had een presentator die de uitvoeringen aan elkaar praatte en hij mocht zelf ook zingen en een (tap) dansje doen. De eerder bedoelde portier drong zich ook op en wilde een liedje zingen. Dat mocht! Het hele concert straalde gemoedelijkheid uit. Je zou bijna zeggen dat het typisch Amsterdams is.

Een groot aantal liedjes, veelal bekende meezingers en meedeiners, werden door solisten met hun achtergrondkoor ten gehore gebracht. Marianne zong alle liedjes in de juiste tekst mee. Wat een verloren gegane talent!

Na de pauze werd een act, á la Tineke Schouten, door een dame gespeeld. Zij zat achter een tafeltje met daarop 3 telefoons. Zij had een baantje gekregen bij een sekslijn. Dit werd meesterlijk gedaan en was daarmee erg hilarisch. Door een beetje moeilijk lopend koorlid werd onder meer een aantal liederen van Tom Jones geweldig goed vertolkt. Wat had die man “een strot” zeg.

Verder moet ik vermelden dat ik niet geweten heb dat de VRA leden zoveel hoogtepunten, tijdens dit concert, konden beleven. Ik ben er trots op, dat ze zo uit volle borst met hun zang tevredenheid konden uitdrukken. Chapeau! Tijdens de uitvoeringen van het Amsterdams Volkskoor worden meezingers, prachtige luisterliedjes en leuke acts uitgevoerd. Het koor is ontstaan uit een groep enthousiaste ras

Amsterdammers met een grote liefde voor het Amsterdams / Jordanese lied. Dit alles staat onder leiding van de accordeonist Piet Schmidt en heeft als motto “gezelligheid kent geen tijd”.

Hun motto werd tijdens dit concert volledig waargemaakt. Er past maar één woord;  Grandioos.

 

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security