Kerstmiddag

Kerstmiddag verslag

Om 13 uur zou het jaarlijkse festijn beginnen. Omdat de RMC de mensen vanuit Amsterdam-Zuidoost niet meer naar de Zoete Inval brengen, omdat het 800 m te ver is, heb ik, Marianne, gezorgd dat de 8 mensen uit Zuidoost in een huurbusje opgehaald zouden worden door onze duizendpoot Gerdus. Om 09.30 heb ik hem naar de garage gebracht, mijn Berlingo volgeladen bij Rietje, want daar stonden alle prijzen voor de tombola opgeslagen. 

Samen met Rietje heb ik in uren noeste arbeid, na veel werkoverleg, alle prijzen uitgekozen en ingepakt. Erg gezellig was dat.

Martin en Gerda kwamen ook bij Rietje, zodat deze jonge, krachtige man alles in de auto kon laden. Om 11.30 uur waren we op locatie en zijn we direct begonnen met het nummeren van de prijzen en deze vervolgens uit te stallen op het podium. Daar waren dan ook al de uit te delen kerststukjes geplaatst van   dan ook al de uit te delen kerststukjes geplaatst van   DUOPLANT onze vaste sponsor uit Aalsmeer e.o. Gerda, Martin en Riet samen op het podium en Marianne voor het podium op een stoel met het plakband. We waren net klaar toen de eerste gasten al binnen kwamen. Toen moesten we nog iedereen afvinken op de deelnemerslijst en ook nog de lootjes verkopen.

Riet en Marianne hadden de volgende truc bedacht: tien lootjes in de kleuren groen en blauw één lootje in de kleur roze/zalm. Dit lootje correspondeerde met het nummertje op de prijs. Iedereen een prijs! In de zaal bleek niet iedereen deze simpele logica te snappen. De lootjes waren 2 dagen eerder verzorgd door Gerda en Martin in “huize Walma”.

We begonnen met koffie / thee en gebak, daarna kwam het voorgerecht met paling, zalm, carpaccio, meloen met rauwe ham en brood met kruidenboter. Op een gegeven moment kwam Frits M. in grote paniek, hij was zijn bruggetje kwijt en iedereen maar zoeken op de grond, in weggegooide servetten etc. maar de aap kwam uit de mouw en het bruggetje uit de broekzak van Frits M. Hilariteit alom natuurlijk. Als hoofdgerecht kon je kiezen uit hertenbiefstuk, zalmmoot of gevulde kipfilet. Natuurlijk werd er door de kok aan de verschillende diëten grote zorg besteed. De laatste maagholtes werden gevuld met “heisze Liebe” of chocolade of advocaat. Het was smullen natuurlijk.

Daarna kwam de tombola, dat wil zeggen, alle nummers werden door Nathalie omgeroepen en de prijzen werden naar de tafeltjes gebracht door Martin, Petra, Monique en Gerdus. Alles verliep ordelijk  Als afsluiting koffie of thee met kerstkransjes. Voor vertrek kregen alle leden een kerststukje mee naar huis. Het was een geslaagde middag.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security