Water goed voor ’t hart!

Wist je dit???

WANNEER WATER DRINKEN ? 

Veel mensen zeggen dat ze niets willen drinken voor het naar bed gaan omdat ze dan ’s nachts moeten opstaan om naar het toilet te gaan.

HARTAANVAL EN WATER.

Ik wist dit allemaal niet. Interessant….

Ik vroeg aan mijn cardioloog waarom mensen vaak zoveel moeten plassen ‘snachts.

Zijn antwoord was: “De zwaartekracht houdt het water in het onderste deel van je lichaam wanneer je rechtop staat of zit. Dat is de reden waarom de benen opzwellen. Wanneer je ligt zoekt het onderste deel van je lichaam evenwicht met de nieren. Dan verwijderen de nieren het water samen met de afvalstoffen omdat het gemakkelijker gaat. Water is essentieel om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen.”

Ik vroeg aan de cardioloog wat de beste tijd is om water te drinken.

De cardioloog zei:

“Water drinken op bepaalde tijdstippen maximaliseert de efficiëntie ervan op het lichaam. 2 glazen water na het opstaan activeert de interne organen. 1 glas water 30minuten voor elke maaltijd verbetert de spijsvertering.

1 glas water voordat u een bad (of douche) neemt, verlaagt uw bloeddruk.

1 glas water voordat u gaat slapen, vermijdt een beroerte of een hartaanval.

Water drinken voor het slapen gaan, vermijdt ongewenste beenkrampen tijdens de nacht. Uw beenspieren zoeken namelijk vocht op wanneer ze verkrampen.”

ASPIRINE (Bron: Mayo kliniek)

Dr. Virend Somers is een cardioloog van de Mayo kliniek. Hij schreef een belangrijk artikel in het magazine van het American College of Cardiology.

De meeste hartaanvallen gebeuren overdag, meestal tussen 6.00 uur ’s morgens en de middag.

Een hartaanval ’s nachts, wanneer het hart het rustigst moet zijn, betekent dat er iets ongewoons is gebeurd. Somers en zijn collega’s proberen al tien jaar aan te tonen dat slaapapneu de schuldige is.

1. Als u elke dag een aspirine neemt, neem deze dan wel ’s avonds in.

De reden: aspirine heeft een “half leven” van 24 uur. Dus: als de meeste hartaanvallen in de vroege ochtend gebeuren, zal de aspirine in uw lichaam het sterkst zijn.

2. Aspirine gaan jarenlang mee in uw medicijnkastje. Wanneer ze veroudert, ruikt ze naar azijn. Waarom aspirine naast je bed leggen?

Behalve de pijn in de linkerarm zijn er nog meer symptomen van een hartaanval.

Intense pijn in de kin, neus en veel zweten… Maar die symptomen komen minder vaak voor.

Noteer: tijdens een hartaanval kunt u ook GEEN pijn in de borst hebben.

Wanneer u wakker wordt door hevige pijn in de borst, slik dan direct twee aspirines met wat water. Bel dan het noodnummer (112) en waarschuw een buurman/vrouw of een familielid dat dichtbij woont.

Zeg: “hartaanval”! en ook dat u 2 aspirines hebt genomen. Ga zitten op een stoel dicht bij de voordeur en wacht op hun komst. GA VOORAL NIET LIGGEN!

Een cardioloog heeft verklaard dat wellicht een mensenleven kan worden gered als elke persoon die dit ontvangt het doorstuurt aan 10 mensen!

Ik heb dat gedaan. En nu jij!

STUUR DIT DOOR. HET KAN MENSENLEVENS REDDEN !!!

“Het leven is een eenmalige gift” dus wees er zuinig op. 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security