Neuroplasticiteit van ons Brein 

Neuroplasticiteit van ons Brein 
door Laura Kerszenblat: Braintrainer

Neuroplasticiteit betekent: vermogen om nieuwe neuronen (zenuwcellen) aan te maken en nieuwe verbindingen tussen de  zenuwcellen te bevorderen.

Voorbeeld “Japanse Plein”
Als men in Japan een nieuw plein aanlegt, dan gaat men als volgt te werk: men legt een braakliggend terrein met gras aan en stelt dit open voor het publiek.

Vervolgens doet men een paar weken niets. In die paar weken wordt het terrein veel belopen en ontstaan er paadjes. De paden die het meeste ingesleten zijn (waar de meeste bewoners gelopen hebben) dat zijn de paadjes die voor de mensen het meest gunstig en efficiënt zijn om van A naar B te gaan. Dat is niet van tevoren gepland maar dat ontstaat. Pas dan, gaat men in Japan over tot het aanleggen van de definitieve paden van een plein.

Wat leren we hiervan? Dat vergelijk ik met de neuroplasticiteit met als doel BRAINTRAINING. Hoe meer nieuwe paden we gebruiken, hoe sterker de nieuwe verbindingen van de neuronen worden. Daardoor kunnen we sneller informatie vinden in ons brein (een woord, een naam, je eigen sleutels, je bril) of makkelijker een probleem kunnen oplossen, niet afgeleid worden, je focus houden en je geheugen verbeteren o.a.

TRAIN JE BRAIN!!  Laura Kerszenblat
bewegings-wetenschapper – hersentrainer
www.brainon.nl  info@brainon.nl  laura.kerszenblat@gmail.com
0642288145

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security