Van het bestuur

Van de voorzitter
Beste Mensen.
Daar de meeste van ons kunnen genieten van het mooie weer gebeurt er voor iedereen natuurlijk wel het één en ander. Zoals feestjes, bbq’s en uitstapjes, zo dus ook de pannenkoek middag in het onovertroffen Amsterdamse  Bos. Zit je daar te smullen dan met je bedenken dat het in de crisisjaren door werklozen is aangelegd.
Maar helaas kan ook daaraan niet iedereen, door lichamelijke ongemakken mee doen. Ik heb begrepen dat het een succes volle middag is geweest. Er waren zelfs een paar nieuwe leden. Vanaf deze plaats heet ik ze van harte welkom in onze mooie vereniging.   
Ook de trip naar het Zuiderzee Museum in Enkhuizen, was mede door het mooie weer een groot succes. De organisatoren horen eigenlijk nooit ontevreden mensen. Trouwens een klein zeurtje hoort er altijd bij.
En in deze editie zullen weer enkele wijsheden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek  en onderwerpen, die U graag wilt weten, staan, en allemaal bijeen gezocht door Gerdus Walma.
En ik wens vanuit het mooie Medemblik iedereen een mooie vakantie periode, kom gezond weer naar huis en ik hoop jullie weer gauw te zien.
Hans Beglinger

 Van de secretaris
Als voorbereiding op het dagtochtje hebben we op advies van voorzitter Hans ook een bezoekje gebracht aan het oorlogsmuseum in het stadje Medemblik. Dit museum blijkt een erg interessante tentoonstelling te zijn, waar de bezoekers en scholieren een totaal ander, en daardoor minder bekend beeld, van de 2e wereldoorlog krijgen. Dit gegeven “zingt” natuurlijk rond binnen de vereniging. Het blijkt dat er meerdere leden zijn die pertinent niet dit museum willen bezoeken. Ze willen niet geconfronteerd worden met deze geschiedenis dit in verband met de oorlog in Oekraïne. Het bestuur wil graag de mening van de leden peilen. Dus maak je mening bekend bij het secretariaat!

We hebben de afgelopen periode weer het één en ander georganiseerd. Op 11 mei zijn we met 70 mensen naar het Zuiderzee Museum in Enkhuizen geweest. Ook hier hadden we een voorverkenning gemaakt. De praktijk pakte anders uit en bleek de loopafstand toch te groot.
Het weer was schitterend en de stemming opperbest. Door het RMC had ons reisgezelschap bij de start al veel vertraging. In ons programma kon dit worden opgevangen. Echter bij ons volgende uitstapje hebben we ECHT een strak tijdschema. Ben je om één of andere oorzaak te laat, dan is het jammer. TIJD IS TIJD. Regel vroegtijdig je vervoer, beter een uur te vroeg dan één minuut te laat. Verderop in  deze editie zie een uitgebreid verslag met mooie foto’s.

Op 09 augustus gaan we gezellig met onze privé chauffeur René naar Zierikzee (Provincie Zeeland) om een zeehondensafari te doen. Van veel leden heb ik al gehoord dat ze er veel zin in hebben. Verderop in deze editie zit een aanmeldformulier, die je zo spoedig mogelijk bij Marianne / secretariaat ingevuld moet inleveren. Betaling per giro of contant bij Marianne. Let wel: VOL is VOL.

Binnen de vereniging zijn er veel zieken, maar sommigen springen er dit keer uit. Onze Monique, de penningmeesteres is al langere tijd ziek en in haar gezin zijn ook de nodige lichamelijke problemen. Onze Rietje, welbekend van de Bingo, heeft een nieuw hartklepje gekregen. Deze operatie is goed gelukt en ze is nu bezig om weer “op krachten” te komen. Marianne uit Vinkeveen en Theo zitten ook ernstig in de lappenmand. Buiten deze genoemden wens ik iedereen beterschap, voor zover mogelijk.
Marianne, de secretaris

Van de Penningmeester
Eind mei 2023 zijn de automatische incasso’s geïnd. Bij sommige leden was er iets fout gegaan maar dat is allemaal gecorrigeerd. Het is een grote wens van de penningmeester dat iedereen een machtiging voor automatische incasso afgeeft. Doe het nou eens en heb vertrouwen, want de vrijwilligers zitten niet om werk verlegen en hebben een hekel aan bedelen voor de contributie van € 20,- per jaar.

Mocht je nog steeds je contributie niet hebben voldaan, dan zie je deze boze penningmeester die  ………………

 

Van de redactie
En weer is er een nieuwe editie! 8 weken zijn bijna twee maanden! Jullie zien, ik ben een rekenwonder.

Iedereen leest in de krant of ziet voor de televisie de gigantische blokkendozen van bv. Google in de kop van Noord Holland, in de Eemshaven of mogelijk in de Flevopolder. Hierover is veel commotie bij de omwonenden. Alle windmolens op de Noordzee zijn nodig om de technieken in deze blokkendozen van elektriciteit te voorzien. In een groot artikel in deze editie wordt uitgelegd waarom ze “nodig” zijn. Wij met elkaar, kunnen amper nog zonder mobieltjes en internet. Dit is verworden tot een verslaving, maar schaam je niet, we kunnen niet meer zonder. Ik zou kunnen berekenen wat het maken van dit blad aan Co2 kost. Ik wil niet schrikken, dus ik doe het niet.

Ook de werkzaamheden voor jullie, de leden van de VRA, zijn vrijwilligers, allen zonder het hebben van pretenties. Of je nu de minister president van de staat of een groot bedrijf bent of iedere sloeber, fouten maken hoort er bij. Als je aan de zijkant staat is het makkelijk maar ongepast om negatief commentaar te geven. Hiertegen is één remedie om het in de vereniging voor iedereen leuk te houden; opdrachten en verantwoording geven.

Nieuw kantoortje secretariaat
In de week voorafgaand aan het paasweekend is het bestaand kantoor ontruimd en het nieuwe kantoortje gebruiksklaar gemaakt. Van alles hebben de techneuten van Reade in de voorafgaande weken gedaan. Er is een nieuw computerscherm geplaatst en ander of nieuw meubilair. Diverse wensen van Marianne zijn in vervulling gebracht. Dank daarvoor.

Velen hebben de weg naar dit kantoortje al gevonden. De locatie is klein maar daarmee zeker wel knus. Ruud heeft de afgelopen tijd menig uurtje gestoken in het inruimen van de inboedel, administratie en dergelijk. Ook Ruud daarvoor dank.

Hoe kom je in het kantoor van Marianne? Vroeger liep je in de hal rechtsaf, einde coffeecorner naar links. Daar heb je nu niets meer te zoeken. Nu loop je bij de apothekers linksaf de gang in en dan aan de linker hand is een deur met VRA. Marianne heeft nu het secretariaat van Reade als buren. Je herkent haar kantoor door de levendigheid en haar stem.
De geïnteresseerden hadden al snel het kantoortje gevonden en het is er altijd reuze- of beregezellig.
Trouwens, geen enkele secretaris van de Nederlandse Reuma Patiënten Verenigingen beschikt over zo’n mooi kantoortje in het hol van de leeuw.

PS.  Fietsmaatje gezocht
In het kader van bevordering van beweging, wat een steeds terugkerend item binnen dit blad, de VRA, ReumaNederland, is deze advertentie geplaatst. Samen sporten is goed voor lijf en geest. Samen sporten is natuurlijk gezelliger. Zoek je als individu een sportmaatje, dan vind je in dit blad een podium.

Wie wil er met mij, Mila van B, 71 jaar, fietstochtjes maken in en rondom Amsterdam?

Alleen fietsen is leuk, maar een fietsmaatje hebben is fietsplezier voor 3. Mijn tel. Nr. is te bevragen bij Marianne.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security