Uitstapje Zuiderzee Museum

Uitstapje Zuiderzee Museum
Op donderdag 11 mei 2023 zijn we met onze VRA naar het Zuiderzee Museum in Enkhuizen geweest. Er was volop regen in Amsterdam, maar zoals de voorzitter had gevraagd heeft Gerdus op z’n knietjes Pluvius gesmeekt om mooi weer in Enkhuizen en omgeving. Zijn gebed is verhoord. We hadden schitterend weer, dus zonder regen en veel zon. Op de linker foto zitten we op het landingsvaartuig te kleumen want het zonnetje was onderweg. Op de rechter foto zien we ons doel, een oude watermolen.

We vertrokken uit de hoofdstad met enige vertraging, een hortsick busje (RMC) had wat vertraging of was te laat besteld. Op het moment dat onze leden begonnen te murmureren en de reisleiding had besloten te vertrekken, i.v.m. onze reisschema, kwam ze aangesneld. Snel instappen, stoeltje zoeken, genieten van het uitzicht en René, onze chauffeur, gaf zijn bus de sporen.

Na een voorspoedige reis met René als chauffeur, wat is die man trots op z’n goudkleurige invaliden dubbeldekker, gingen eerst varend een oversteek maken en daarna in een kalme wandeling over het museumterrein naar de geurende koffie met gebak. Het wandelen was niet voor iedereen een feest, maar Toon regelde bij de koffie twee rolstoelen.

Beide mannen, Toon en Henk hebben de wijsheid in pacht. De twee vrouwen werkten hard en hadden geen tijd voor onderlinge discussies.

Hier op de linker foto zien we ze al aanschuiven voor de koffie met gebak en Marianne schuift met haar rolstoel.

Zittend op een bakje op de dijk zie ik een stoet van rolstoelers en rollators aan mij voorbij trekken

De havenfront met uitzicht op de niet meer in gebruik zijnde kalkovens. Vroeger werden hierin de schelpen vermalen en gebrand.

Dit is een schitterende scherpe foto met de nodige diepte. Op de voorgrond hekwerk en boom, een boerderij met schuur en daarachter een molen met dijk.

Spiegelglad water met daarin huizen en bomen gespiegeld. Erg kleurrijk.

Ook dit is een mooie foto met mooie weerspiegelingen.

—–

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security