Van het bestuur

Van de voorzitter Beste Mensen,
De Hondsdagen zijn weer achter de rug, dus we gaan hopelijk nog een groot aantal mooie dagen tegemoet.
Reina en ik konden 9 augustus door medische omstandigheden niet mee met het dagje uit. Ik heb gehoord dat het een groot succes is geworden.
Ik  had ook  het dagje uit, de zeehonden excursie,  willen gebruiken om  het oorlogsmuseum in Medemblik te promoten voor het tripje in oktober, echter dat is helaas in het water gevallen. Voor de beschrijving verwijs ik  daarom naar het vorige boekje van de VRA, want het is zeer de moeite waard om mee te gaan, U ziet geen nare beelden van die tijd  alleen de positieve dingen. In het museum worden andere, onbekende aspecten van die oorlog, zoals transport en onderduiken belicht. Ik wil U bij die gelegenheid graag in Medemblik in groten getale ontmoeten.
Zoals u in de agenda kunt lezen, wordt er de komende maanden weer veel georganiseerd, ik kan deelname aanbevelen. De Vereniging Reumapatiënten Amsterdam en omgeving is er tenslotte voor ons allemaal.
Ik wens jullie veel leesplezier. Hans Beglinger

Van de secretaris
Ik ben de afgelopen tijd druk geweest met het afleggen van ziekenbezoekjes, condoleance bezoeken en het bijwonen van crematieplechtigheden. Het was allemaal erg verdrietig want je kunt niemand missen, ook al zijn ze nog zo oud. Allereerst kreeg ik bericht dat de revalidatiearts, mw. Fiona Damstra plotseling was overleden. Veel VRA-leden hebben haar als een fantastische arts ervaren en gekend.

Philo van der Werf-de Wit was een speciale vrouw. Toen haar man ziek was, kwam ze geregeld in ons kantoortje voor een opbeurend praatje. Ze nam aan veel activiteiten deel, zoals het verblijf in Groot Stokkert.
Er viel altijd wel wat te lachen, zelfs toen ze mij vanuit het ziekenhuis belde dat ze in haar scootmobiel door een tram was geschept. Ze was bevriend met een beschermengeltje op haar schouder.
Enkele jaren geleden heeft haar dochter Paula,  Philo naar Assendelft gehaald, omdat ze niet meer zelfstandig kon blijven wonen. Daar heeft ze het nog enorm naar haar zin gehad. We zullen haar niet snel vergeten. Rust zacht Philo.

Theo van Breukelen is ook plotseling van ons heengegaan. Hij lag in het ziekenhuis voor een chemo of bestraling en daar is hij in gebleven. Erg triest voor Ria, die nu alleen verder moet.
Theo was altijd samen met Ria en zwager Ad van de partij. Met bingo, een uitje of een dinertje, ze waren er altijd bij. Wij wensen Ria en haar geliefden heel veel sterkte en kracht om dit verlies te dragen.
 
Van de Penningmeester
Er zijn toch nog een paar leden, die hun contributie niet voldaan hebben. Dit kan niet alleen de verantwoordelijkheid van de penningmeester zijn, ieder lid heeft ook een individuele verantwoordelijkheid. Dus kom over de brug. Geen contributie betaald, dan geniet je ook niet de voordelen van onze vereniging! Twijfel je, bel met Marianne en het komt alsnog in orde. Trouwens, een automatische incasso voorkomt dit probleem. Wie de schoen past, trekke hem aan.

Van de redactie 
Zoals jullie is opgevallen, we hebben een nieuwe spraakmakende foto op de omslag geplaatst. We hadden de keuze uit twee en die is gevallen op Amsterdam van de toekomst; het oude Shell laboratorium in een nieuw jasje, het Eye Filmmuseum en moderne hoogbouw. Mooie aansprekende architectuur. Dit kiekje van het Boven-IJ vanaf de achterkant CS, is geschoten door Ben HOOPER, gepensioneerd technische man van Reade.

>>>Het laatste kwartaal van 2023 wordt voor de familie Walma een drukke periode; inpakken, wegwezen en uitpakken in een nieuwe locatie in Beverwijk.
Een spiksplinternieuw appartement, het meest rechtsonder, en van alle gemakken voorzien. De afstand Beverwijk-Reade is volgens Marianne niet groter dan Wilnis-Reade.<<<

Er staan weer diverse items in dit blad, die jullie interesse mogen opwekken. Artrose is een belangrijk onderwerp in dit blad, omdat de mondiale wetenschap zich “keihard” inzet om de oorzaken en mogelijke oplossing voor het voorkomen en genezen van artrose te vinden.                                                                     

Diverse advertenties fleuren de inhoud op. Het zijn bedrijven en instellingen die het lijden op de één of andere manier willen verzachten. Zo ook de advertentie van Schiedon. Het wachten is op een nieuwe pakkende advertentie, want het bedrijf is nu in handen van Paul Bremmer. De redactie is bij hem op locatie geweest en daarom is er een apart item aan hem gewijd.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security