van het bestuur

Van de voorzitter
Beste Leden van de VRA,
Hierbij wil ik mij aan jullie voorstellen;

Sonja Lijesen (80 jaar), sinds mijn 60e ben ik in de VUT (met pensioen).

Vanaf mijn 23ste heb  in de zorg gewerkt. Na mijn pensioen heb ik verschillende vrijwilligers baantjes gedaan. Dit ook om betrokken te blijven bij mensen en de maatschappij.

Toen ik meedeed aan een Artrose onderzoek en mobiliteit  bij de Reuma Stichting heb ik Marianne  Walma ontmoet en ben ik lid geworden van de VRA.
Daar heb ik geen spijt van gehad.
De hartelijkheid en betrokken sfeer doen mij goed.
Ik heb aan veel activiteiten en dagreisjes meegedaan en ik hoop nu iets te kunnen bijdragen als (interim) voorzitter.

Hartelijke groet en tot ziens bij de VRA.
Sonja Lijesen
______

Van de secretaris
Lieve mensen
Hier ben ik weer, wat vliegt de tijd, we leven alweer bijna in juni. Op 2 mei draaiden we weer een bingo. Omdat er veel vaste deelnemers hadden afgezegd, werd er slechts door 10 “diehearts” deelgenomen. Jammer van al het werk dat ik moet doen voor maar 10 deelnemers. Op 30 mei hebben we weer een bingo en als er dan weer zo weinig deelnemers zijn, gaat de bingo van 27 juni niet door., de laatste voor het zomerreces. Dus, vind je bingo spelen leuk, zorg er dan voor dat er vrienden en/of kennissen mee komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

In juli/augustus gaan we weer pannenkoeken eten in het Amsterdamse Bos. De datum moet nog bepaald worden maar wil je mee, bel dan met Marianne dan weet zij vast de datum.

Op 08 mei jongstleden hadden we een dagtrip in de bus van René naar Drimmelen met een rondvaart in de Biesbosch. Verderop vind je een mooi geschreven item hierover.    

Marianne W.

Van de Penningmeester
Omstreeks 13 mei heeft Martin de automatische incasso’s geprobeerd te activeren. Jammer dat we toch van zo’n 10 leden een terugboeking kregen. Bij enkele leden was het rekeningnummer vervallen, bij anderen werd het verzoek geweigerd. We vragen jullie bij verhuizing, verandering van telefoon- of bankrekeningnummer dit onverwijld aan de secretaris te melden. Dus, degene die nog niet de contributie voldaan heeft, bel even met Marianne. Vrijwilligerswerk is niet tijdloos maar wel gratis! Stel de penningmeester niet teleur en maak het kleine bedrag van € 20,– op jaarbasis over op bankrekening NL95INGB0004446439

Van de redactie 
Dit is alweer de 3e editie in het jubileumjaar 2024!
Ook dit keer weer enkele interessante artikelen. Het begint met het voordeel van vasten of onthouding van vele geneugten.
Een interview met Ida Kahlman over hun nieuwe woonlocatie. En dan een artikeltje over hooikoorts met zijn vele ongemakken, zoals snotteren, tranende ogen en jeuk.

De VRA onthoudt zich van stellingname in politieke kwesties. Maar met de komende kabinetsformatie en de daarmee verband houdende afspraken van de vier deelnemende partijen heeft (I)ederin, waarvan ook de VRA lid is, een voorlopig commentaar gepubliceerd. Een aantal van de afspraken hebben nogal wat invloed op onze individuele VRA Leden. Een korte bijdrage is in deze editie geplaatst. Mogelijk dat de plannen op het moment dat deze uitgave bij u op de deurmat valt, alweer vervallen of gewijzigd zijn.
Dus, dit alles onder voorbehoud. 
Verder een verslag gelardeerd met foto’s, van ons uitstapje naar de boezem van de Maas en Merwede.

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security