Terug naar Belangen

Crowdfunding-project

Crowdfunding-project

‘Help ons in dit gevecht, om de kwaliteit van haar leven te verbeteren!’

 

Tjietra Ramadhin-Oediet Doebe is een Lelystedelinge van 62 jaar, die middenin het leven staat. Een zeldzame longziekte zorgt er echter voor dat haar leven zich enkel thuis en in het ziekenhuis afspeelt. Haar familie is daarom een actie gestart om een busje voor haar aan te kunnen schaffen. Zodat zij de deur weer eens uit kan, om haar twee kleindochters en twee kleinzoons te bezoeken. Om haar kwaliteit van leven te verbeteren.

 

Lees haar verhaal!

Zeldzame longziekte

Tjietra heeft een zeldzame longziekte. Haar longcapaciteit is op dit moment 15 procent, waardoor zij 24 uur per dag noodgedwongen aangesloten is op zuurstofapparatuur. En haar longziekte is progressief: zonder ingrijpen is haar levensverwachting twee jaar. Tjietra hoopt op een longtransplantatie. Daarmee zou haar levensverwachting enorm toenemen. Maar op dit moment komt ze daar nog niet voor in aanmerking.

Van een vitale vrouw, een middenin het leven staande echtgenote, moeder, oma, vriendin en buurtgenote, is zij sinds het ontdekken van de longziekte veranderd in een ‘bankzitter’: haar leven speelt zich voornamelijk thuis af, op de bank, met de hele dag hetzelfde uitzicht. Het enige uitje is de gang naar het ziekenhuis in Utrecht en Amsterdam, zo’n drie keer per week. Een ingrijpende en spannende onderneming, die soms met de auto en soms met de ambulance wordt gemaakt.

Lelystad, Harderwijk en Enschede

Maar Tjietra wil zo graag meer. De voetbalwedstrijden van de kleinkinderen bezoeken in Lelystad. Op bezoek bij haar kleinzoon die in Enschede studeert, Tjietra heeft er zelf lang gewoond. Of haar schoondochter en kleinkind in Harderwijk bezoeken. Simpele uitstapjes die voor menigeen vanzelfsprekend zijn, maar er op dit moment voor Tjietra niet in zitten. Regulier taxibusvervoer is geen optie.

Een heilzaam effect

Daarom is haar familie een inzamelingsactie gestart voor een speciale bus. Met een aangepaste bus, waar haar rolstoel en zuurstofapparaat in kan, zou de wereld voor Tjietra weer een stuk groter worden. ‘Om haar uit haar isolement te halen en de kwaliteit van haar leven te verbeteren,’ zegt zoon Björn Ramadhin. ‘Een aantal jaar geleden, toen zij er beter aan toe was, zijn we nog met de hele familie op vakantie geweest in Denemarken. Daarvan is mama zo opgeknapt, het ging daarna een half jaar hartstikke goed met haar, er was haast geen achteruitgang. We denken dat als we haar dit nu kunnen bieden, dat ook een heilzaam effect zal hebben.’

 

Crowdfunding

De familie heeft een groot deel van het benodigde bedrag van 53.000 euro al zelf bij elkaar gebracht. De gemeente Lelystad neemt de aanvullende kosten van de aanpassing van de bus op zich, mits de juiste en benodigde bus is aangeschaft. Voor het missende bedrag van 20.000 euro hoopt de familie op de gulheid en het medeleven van anderen. Via internet is een crowdfunding gestart.

‘Onze moeder is een vechter en laat zich ondanks haar ziekte niet uit het veld slaan. Voor haar familie en vrienden staat zij altijd klaar, ook als dit ten koste gaat van haar eigen gezondheid. Haar sterke karakter en haar geloof geven haar de kracht te blijven vechten. Help ons in dat gevecht, om de kwaliteit van haar leven te verbeteren!’

De crowdfunding verloopt via de Stichting ‘Geloof in je project’.
https://www.geloofinjeproject.nl/campaigns/tjietras-waggie/

U kunt ook een bijdrage overmaken op NL 29 TRIO 0776 487 620 van Stichting Geloof in je project onder vermelding van ‘Tjietra’s waggie’
Afhankelijk van je financiële situatie is je donatie fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting. ‘Geloof in je project’ heeft de ANBI-status.

 

Namens Tjietra en haar familie: Bedankt!

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →