Oproep thuiscollectanten ReumaNederland

Collecte week

Van 22 t/m 27 maart kunnen onze vrijwilligers niet langs de deuren. Strijdt daarom mee voor De Rem van Reuma en meld je aan voor onze Thuiscollecte!

 

Zoals jullie weten is ReumaNederland grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit onze collecte om bijvoorbeeld belangrijk reumaonderzoek te doen. Daarom organiseren we dit jaar een Thuiscollecte (22-27 maart). Dat betekent veilig collecteren met een mobiele telefoon, tablet of computer. Gewoon thuis, vanaf de bank.

Hoe werkt de Thuiscollecte?

Een thuiscollectant kan gemakkelijk collecteren in eigen kring, bijvoorbeeld onder vrienden, familie, in de buurtapp of bij collega’s. Het is een leuke en ook veilige manier om te collecteren. Bekijk de korte video op onze speciale webpagina om te zien hoe deze Thuiscollecte werkt.

Wat vragen we van jullie?

Oproep voor thuiscollectanten.

Opgeven gaat heel eenvoudig. Klik hiervoor op Thuiscollecte.nl.

We hopen dankzij jullie hulp van de Thuiscollecte een groot succes te maken!

 

Van 22 t/m 27 maart kunnen onze vrijwilligers niet langs de deuren. Strijdt mee voor De Rem van Reuma en meld je aan voor onze Thuiscollecte!

 

Enquête: openen medicijnverpakkingen

ReumaNederland vindt het belangrijk dat mensen met een vorm van reuma zelf hun medicijnverpakking open kunnen krijgen. Uit eerder onderzoek weten we dat veel mensen hier moeite mee hebben. Daarom zijn wij o.a. een samenwerking aangegaan met Universiteit Twente om een reumavriendelijke pilstrip te ontwikkelen. Het televisieprogramma Kassa is onlangs een nieuw onderzoek gestart bij patiëntenverenigingen van patiënten die last hebben van hun botten, gewrichten, spieren en/of zenuwen. Kassa wil blootleggen hoe vaak patiënten problemen ervaren met verpakkingen en, als dat zo is, of ze dan worden geholpen door hun arts of apotheker.

Enquête: jouw ervaring bij openen medicijnverpakkingen
Heb jij een spier- of zenuwziekte, een vorm van reuma, een hersenaandoening, kanker, vermoeidheidsklachten of een andere aandoening? En heb jij door je aandoening of ziekte last van je botten, gewrichten, spieren, pezen of zenuwen? Dan willen we je vragen om deze enquête over medicijnverpakkingen in te vullen. Dit kan tot 3 maart 2021.

Jouw hulp wordt zeer gewaardeerd!

Naar de vragenlijst: www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/enqute-ervaring-openen-van-medicijnverpakkingen-van-patiënten

 

 

VRA Nieuwsbrief 2021-02


Nieuwsbrief 2021 Februari

1e.Nieuwsbrief van de VRA 2021

 

Uitgelicht:

FitStap voor reuma

– Motivatie tips om (yoga) thuis te oefenen

 

 

Count your Blessings

GGD: Vaccinatie voor ouderen

 

 

GGD: Vaccinatie voor ouderen

Info grafic vaccineren

 

 

 

 

Deelnemers gezocht pilot FitStap

 

ReumaNederland heeft in samenwerking met de Wandelbond een beweegprogramma ontwikkeld speciaal voor mensen met reuma. Dit nieuwe programma gaat in de vorm van een pilot starten in uw regio en wij zoeken voor deze pilot deelnemers. Binnenkort neemt de opgeleide wandeltrainer in uw regio contact met jullie op om te kijken of er binnen jullie vereniging leden zijn die hier aan willen deelnemen. Meer informatie over de inhoud van het programma vindt u hieronder:

FitStap voor reuma

FitStap voor reuma is een nieuw beweegprogramma voor mensen met reuma. Bewegen is voor mensen met reuma niet altijd makkelijk, maar wel heel belangrijk. Het doel van dit speciale FitStap programma is dat deelnemers met reuma zich in twaalf weken (weer) fit en vitaal voelen. Het beweegprogramma FitStap isdrie jaar geleden ontwikkeld door Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en nu in samenwerking met ReumaNederland en reumaspecialisten doorontwikkeld naar een versie speciaal voor mensen met een vorm van reuma. Naast bewegen staat bij FitStap voor reuma de combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal.

Deelnemers voor de pilot

Op dit moment zoekt FitStap voor reuma deelnemers met ontstekingsreuma, artrose of fibromyalgie voor de pilot. Tijdens deze pilot wordt het FitStap programma voor het eerst in de praktijk getoetst. Een speciaal opgeleide en gecertificeerde FitStap  coach helpt de deelnemers om zich vitaler, fitter en gezonder te voelen. Samen met de deelnemers wordt het volledige programma getest en geven deelnemers feedback over de uitvoerbaarheid. Of je nu al een basisconditie hebt of niet. FitStap is leuk én haalbaar!

Deelnemen aan de pilot van FitStap voor reuma kost €20,- Aanmelden kan via www.fitstap.nl.

Meer over het 12-weekse programma

De deelnemers trainen gedurende het programma één keer per week in een groep, onder begeleiding van een FitStap coach. Tijdens de trainingen is er – naast beweging – ook aandacht voor voedingskennis, motivatie/coaching en cognitieve fitness. Daarnaast trainen de deelnemers twee keer in de week zelfstandig. Deze momenten kunnen zij zelf inplannen. Ook gaan de deelnemers aan de hand van opdrachten en tips actief aan de slag met het aanpassen van hun leefstijl. Via een gratis app worden de deelnemers gemotiveerd en hebben ze contact met elkaar en met de coachNaast fysieke bijeenkomsten vindt er dus ook online, interactieve ondersteuning plaats. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staan bij FitStap voorop.

Voor vragen kunt u terecht bij Nique Lopuhaä, n.lopuhaa@reumanederland.nl.

 

VRA Nieuwsbrief 2020-12

 

6e.Nieuwsbrief van de VRA

Uitgelicht:

Nieuwe maatregelen tegen Covid-19

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje
(een shield is GEEN vervanger)voor alle publieke binnenruimten in o.a. winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december 2020 verplichten.
Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur.

In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Dit alles is geregeld in een tijdelijke Coronawet en de regels gelden vooralsnog gedurende drie maanden.
Bij het secretariaat kun je ad € 2,50 een modieus mondkapje bestellen en bij het secretariaat afhalen.

Leven
Leven is het opgetelde effect van een heleboel kleine interacties. Kleine moleculen vormen samen grotere moleculen, die samen weer grotere structuren vormen. Zo ga je van moleculen naar eiwitten naar cellen met al hun verschillende onderdelen. En van cellen ga je weer naar weefsels en organen en uiteindelijk naar een compleet organisme.

YOGA
Ouder worden brengt veelal stijfheid en ongemak met zich mee. Je lichaam kan minder sterk en flexibel aanvoelen dan vroeger. Juist dan is het een goede reden om aan yoga te doen!! Hiervoor hoef je niet lenig te zijn, in tegendeel, je wordt hier juist soepeler door. Het belangrijkste is wel dat je binnen je eigen mogelijkheden beweegt. Naast dat je dankzij yoga meer souplesse krijgt, komt er ook meer bewustwording van je lichaam, je geest en je patronen.
Yoga doet nog veel meer! Naast fysieke balans, brengt het ook mentale balans in je leven. In deze tijd van het coronavirus covid 19 worden we teruggeworpen op onszelf, sommigen van ons worden geconfronteerd met angst en misschien is er meer last van pijn omdat er meer stress is of minder afleiding door sociale contacten of activiteiten. Anderen raken in een isolement en komen eenzaamheid tegen. Dit kan weerslag hebben op je lichaam. Yoga kan helpen om je beter te voelen.
De VRA organiseert wekelijks een groepsles mindful yoga op de stoel. Deze is elke woensdagochtend van 11:00 – 12:15 uur in het groen van Abcoude (gratis parkeren en als je met het OV komt, word je opgehaald bij metro station Gaasperplas). Vanwege de coronavirus covid 19 maatregelingen bestaat een groepsles uit maximaal zes deelnemers. Mocht je interesse hebben dan kun je contact opnemen met Marianne Walma T: 0620436050. Wil je graag een yogales op de stoel of op de mat, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften dan is er ook een mogelijkheid voor privé yoga of yogatherapie, dit kan eenmalig zijn of meerdere keren, afhankelijk van je behoeften. Informatie hierover bij Marlies Schurink-Verdonk van praktijk Balans in Zijn T: 0641855813
Mocht je liever thuis yoga beoefenen dan is er van alles te vinden op bijvoorbeeld YouTube. Balans in Zijn biedt op YouTube een aantal gratis mindful yogalessen aan op de stoel. Mocht dat niet aansluiten op jouw behoeften dan zijn er genoeg andere mogelijkheden te vinden. Als je een andere rustige vorm van yoga zoekt dan kan yoga nidra of restorative yoga een aanrader zijn. En als je de voorkeur geeft aan dynamisch bewegen dan kun je denken aan hatha yoga of vinyasa yoga.

ThuisYoga

 

Laad meer

x Logo: Shield Security
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield Security