Valpreventieweek

1e week van oktober

 

Mede op verzoek van èn tot stand gekomen met professionals in het veld, samen met de ouderen is er een mooie folder ontwikkeld : ‘Blijf overeind, voorkom vallen’ in een pdf-bestand.

Download hier: Brochure blijf overeind, voorkom vallen

Nieuw onderzoek RA en axSpA

Nieuw onderzoek RA en axSpA

Onlangs hebben wij goed nieuws ontvangen! Minister Bruins heeft besloten om beide onderzoeken naar het effect van langdurige oefentherapie bij mensen met RA en axSpA en ernstige functionele beperkingen goed te keuren. Dat betekent dat beide onderzoeken dit najaar kunnen gaan starten. Wij hebben zelf deze onderzoeken geïnitieerd.

Zoals jullie weten strijden wij als sinds 2012 om fysiotherapie voor mensen met reuma weer vergoed te krijgen vanuit de basisverzekering. We zijn dan ook blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt.

Binnenkort hebben we meer informatie over het aanmelden voor beide onderzoeken en hoe jullie kunnen helpen in het verspreiden van de informatie over deze onderzoeken.

Met vriendelijke groet,
drs. Sija de Jong
Manager Patiëntenbelangen

Van het bestuur

Van de voorzitter

 Beste Mensen.
Een aantal leden van de VRA heeft onlangs een gesprek gehad met dames die een onderzoek doen naar de kwalijke gevolgen van het faillissement van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam.  Dit onderzoek onder gedupeerde klanten gebeurde in opdracht van de regering.

Zoals in de voorgaande jaren heeft de heer Gerdus Walma, de redacteur van dit blad, de tijd gevonden en de moed opgebracht om de Nijmeegse vierdaagse met succes uit te lopen en dat voor de 40e maal! Marianne was meer dan trots op haar echtgenoot.

De Picknick aan de Sloterplas, begin augustus, was weer een gezellige happening en een daverend succes. Er was een groot aantal leden aanwezig.

Zoals ik eerder schreef we zouden ook deze zomer gaan profiteren van mooi weer, dat is echter mooi tegen gevallen. We zetten nu in op een mooie (Indian) nazomer.
En, vergeet  U niet mee te gaan met de Jordaanboot. Het  wordt dan ook weer een gezellige dagje uit voor de leden.

Hans Beglinger


Van de penningmeester en de secretaris

Daar zijn we weer!
Wat gaat de tijd snel. Eerst kijken we naar een mooie zomer uit en zo is ie alweer omgevlogen. Ik hoop dat jullie een mooie zomer gehad hebben. Het weer was erg wisselend, eerst bloedheet en dan weer regen en zo nu en dan een heerlijke dag.

Gerdus heeft voor de 40e keer de Nijmeegse vierdaagse uitgelopen. Een echte kanjer. van harte gefeliciteerd hoor met zo’n prestatie.  PROFICIAT Gerdus!

Heeft u klachten over de postbestelling van het VRA-Nieuws?
Er is ons ter ore gekomen dat de bestelling nogal hapert. Laat u het a.u.b. aan ons weten via ons nummer 06-20436050, dan kunnen we stappen ondernemen.

We hebben een heel gezellige Picknick gehad, de weergoden waren ons gunstig gezind. We hadden een opkomst van zo’n 30 mensen, leden en belangstellenden. Sam, kleinzoon van Chris en Ida, heeft de foerage verzorgd, hopelijk doet hij dat volgend jaar weer. Hartelijk dank voor deze inzet. Ida had gewoontegetrouw een heerlijk fruithapje samengesteld. Iedereen die zich voor de organisatie heeft ingezet, hartelijk dank. Tot ons verdriet zijn er nog steeds leden die hun contributie over 2019 nog niet hebben voldaan. Een automatische incasso is de oplossing en voorkomt veel administratieve rompslomp. Voor u is het een kleine moeite en voor ons een groot gemak.

Omdat het VRA-Nieuws niet op tijd kon zijn voor de tocht met de Jordaanboot op 5 september hebben we vele leden telefonisch benaderd. 80 mensen hebben zich spontaan en enthousiast aangemeld om weer een heerlijk dagje te gaan varen met muziek, zang, dans, eten en drinken. Met uw kleine bijdrage is dit mogelijk gemaakt. Er is één probleem; de gezelligheid moet u zelf maken. Er zijn nog een paar plekjes vrij.


Van de redactie

Weer een magazine volgeschreven, geknipt en geplakt met interessante onderwerpen. Gezelligheid en gezondheid zijn steeds terugkerende onderwerpen. Ik heb de afgelopen jaren zoveel gelezen over gezondheid, ziektes, therapieën, voeding en gezondheidszorgregelgevingen dat ik onderhand een amateur-deskundige ben geworden. Lang niet alle interessante onderwerpen kunnen i.v.m. ruimtegebrek  geplaatst worden.

De medische onderwerpen, vaak de nieuwste resultaten van (wereldwijd) reuma-onderzoek worden vaak bijvoorbeeld uit het blad ABC overgenomen. Geïnteresseerden, die over internet beschikken, kunnen feitelijk ongelimiteerd over relevante informatie beschikken.

De redactie

WereldReumaDag 12 okt

12 oktober WereldReumaDag.

Op die dag wil ReumaNederland een grote patiënten- dag organiseren voor mensen met reuma en hun naasten.

voor meer info zie de informatiefolder

Ode aan de Yoga

Ode aan de Yoga  (door Trees)

Dit is een ode aan de yoga
Wat het allemaal heeft gebracht
Mijn docente , wat een topper
Zoveel had ik nooit verwacht 

Ik leerde mijn eigen grens bewaken 
Voelen steeds weer , past dit wel bij mij
Neem tijd , dat is een heel goed baken
Oh wat maakte mij dat blij

De ademhaling,  zo belangrijk
Door mijn buik adem ik rustig in
Uit de mond, blijf Ik herhalen
Steeds weer,  geeft echt veel zin

Visualisatie,  meditatie
De combinatie is zo mooi 
Aan het strand,  voetjes in het water
Of vurig herfst in het Gooi

Bij mediteren, rustig zitten,  ogen dicht 
Geef alles aandacht van kruin tot voet
Helemaal jezelf zo ontspannend 
Ja heus dit is heel goed 

Ik besluit nu deze ode
Zes jaren stap voor stap 
Ik had het echt niet willen missen 
Nam goed de tijd groei gaat niet rap

THALIA CONCERTEN 2019

THALIA CONCERTEN 3 en 10 november 2019

ZAK Theater – Fred. Roeskestraat 84

Load more

x Logo: Shield
Deze Site Is Beveiligd Door
Shield