5 sep Jordaanboot

GEZELLIGE BOOTTOCHT MET DE JORDAANBOOT
DOOR AMSTERDAM

Donderdag 5 september 2019

Deze keer blijven we in Amsterdam en gaan we varen met de Jordaanboot
op de Amstel. Deze boot is mede dankzij Geer en Goor aangepast voor gehandicapten.

Om 11.00 uur worden we ontvangen met koffie/ thee met heerlijk gebak. Daarna krijgen we soep met ballen, broodje kroket en andere lekkernijen. Gedurende deze gezellige vaartocht zijn alle consumpties inbegrepen.

Tijdens de tocht zijn is er echte Amsterdamse muzikant(en) aan boord voor de muzikale omlijsting.

 10.30 uur:     Verzamelen op de Danzigerkade 5 tegenover het Amsterdam Theater  

Wilt U TIJDIG aanwezig zijn, want de boot wacht namelijk NIET!!! en vertrekt precies om 11u

15.30 uur:     Dan zijn we weer terug op de Danzigerkade. (dit voor de busjes).

 De kosten voor deze dag zijn: leden € 30,–,  begeleiders € 35,–

Dit is inclusief koffie/thee met gebak, alle hapjes en drankjes ook advocaat met slagroom   

   

aanmeldformulier opsturen vóór 28 augustus 2019 (VOL is VOL). 

Indien er bij ontvangst geen plaats meer is, krijgt U van ons bericht. Als U niets hoort en tijdig hebt betaald gaat U mee.

Deelnamekosten vóór 24 augustus 2019 overmaken naar:
VRA – Vereniging van Reumapatiënten Amsterdam e.o.,
gironummer NL95 INGB 0004 4464 39  onder vermelding van: Dagje Uit.
Informatie: Marianne Walma         tel.: 06-20436050

 

 

 

Bingo 25 juli en 19 sept

Op 25 juli wordt, anders dan eerdere berichten deden verluiden, toch nog een bingo middag georganiseerd! 

Na de vakantieperiode bent u weer allemaal opgeladen en kunt u weer vol goede moed uw goklust bevredigen op 19 september.
Wel kunt u in de vakantieperiode gaan leden werven en deelnemers voor de bingo middagen zoeken. Iedereen is welkom.

Wie is de ballenman??

Voor € 7.50 heb je een heerlijke middag, met 3 speel- rondes en altijd prijs en een kopje koffie/thee met iets lekkers en tussendoor een glaasje fris met stukjes kaas en worst.

Zegt het voort !!!                         Zegt het voort!

 De app van WEERONLINE geeft bij lage temperaturen aan
waar reumapatiënten last van kunnen hebben. Is dit iets voor U?

Persbericht Zorg in de wijk

Persbericht Zorg in de wijk

Amsterdam, juni 2019 – Zilveren Kruis heeft onder de noemer ‘Zorg in de wijk’ in Amsterdam vernieuwende meerjarenafspraken gemaakt voor wijkverpleging. Met de afspraken krijgen geselecteerde zorgverleners de vrijheid om naar eigen inzicht onderling samen te werken. Dankzij deze regionale manier van contracteren hebben de zorgverleners in Amsterdam inmiddels diverse innovaties doorgevoerd.

De ervaringen van de zorgverleners sluiten aan bij de doelen van Zorg in de wijk: minder versnippering van zorg en een betere coördinatie, verhogen van kwaliteit, het vergroten van zelfredzaamheid en preventie, meer inzet van innovaties en het voorkomen van onnodige zorg.

Meer tijd voor zorg: stedelijk doorbemiddelingsbureau Zorg in de wijk bevordert de samenwerking tussen huisartsen, wijkverpleegkundigen en ziekenhuizen. Op eigen initiatief hebben de zorgverleners een stedelijk doorbemiddelingsbureau opgericht. Het bureau, waar ervaren wijkverpleegkundigen werken, wordt ingeschakeld door de zorgaanbieders als ze zelf niet in staat zijn om een cliënt in zorg te nemen.. Minder gedoe en geregel: minder wachttijden Per jaar worden meer dan 500 patiënten bemiddeld en dat voorkomt wachttijden. Het vermindert de administratieve werkdruk bij wijkverpleegkundigen aanzienlijk. Resultaat: minder gedoe en geregel en meer tijd voor zorg. Ook krijgen alle betrokken zorgaanbieders beter inzicht in de eventuele knelpunten binnen de wijkverpleging.

Verbeterde samenwerking: veiliger medicijngebruik Bij de overdracht van patiënten tussen zorgverleners komt veel kijken. Vanuit Zorg in de wijk hebben de zorgaanbieders gezamenlijk voor één elektronisch medicatiesysteem gekozen. Door onderling informatie te delen over medicijnen en voorgeschreven gebruik wordt veilig medicijngebruik van patiënten verhoogd. De zorgaanbieders vertellen: ‘Dit initiatief is alleen mogelijk doordat we binnen Zorg in de wijk met tien geselecteerde zorgverleners samenwerken. Het scheelt uitzoeken, stimuleert het maken van onderlinge afspraken en komt de kwaliteit van zorg ten goede.’

Goede werkwijzen en expertise worden gedeeld

Zorg in de Wijk faciliteert de aanbieders om gebruik te maken van elkaars expertise. Goede werkwijzen worden met elkaar gedeeld. Gespecialiseerde verpleging zoals, wond-, long- of dementiezorg zijn voortaan beschikbaar voor alle cliënten. Ook zijn er plannen over inzet van personeel voor bijvoorbeeld nachtdienst en acute zorgvragen. Een traject om gezamenlijk (on)geplande nachtzorg te organiseren is ook al van start. Olivier Gerrits, directeur Zorginkoop Zilveren Kruis: ‘Zorg in de wijk is gericht op samenwerking, om zo de zorg rond onze verzekerden beter te organiseren. Het is heel mooi om te zien dat in Amsterdam de eerste resultaten duidelijk zichtbaar worden in de praktijk.’

*De gecontracteerde Zorg in de wijk aanbieders in Amsterdam zijn Buurtzorg, Cordaan, Amstelring Wijkzorg, Zorggroep Amsterdam Oost, Evean, Zonnehuisgroep Amstelland, Sigma Zorg, Madeliefje thuiszorg in combinatie met Roza, Zorg Front, Sara en De Lindeboom, Stichting Leger des Heils, Good4Life

Herman Klein Tiessink

Picknick 7 aug

Jaarlijkse picknick

Van het bestuur

Van de voorzitter

Beste Mensen.

Het 40 jarig jubileum van de VRA was een groot succes en door velen van U bij gewoond. Nadat iedereen binnen was en koffie met gebak hadden genuttigd, begon het wel bekende Amsterdamse Zwanenkoor met een daverend optreden en konden alle aanwezigen mee zingen met de bekende Amsterdamse liedjes. Na hun eerste optreden, konden de aanwezigen aanvallen bij de BB die ook deze keer rijkelijk was gevuld met vele delicatessen. Het is alleen jammer dat we het niet iedereen naar het zin hebben kunnen maken want er is er altijd wel iemand die ontevreden is.

De themadag over het WMO op 4 juni was druk bezet en erg interessant.  Het was  jammer dat de organisatoren en vrijwilligers de achtergelaten rotzooi zelf moesten opruimen. Vrijwilligerswerk is vaak ondankbaar werk!

De zomer is begonnen, de eerste warme dagen zijn al achter de rug. Dus voor iedereen een fijne vakantie periode toe gewenst.  Terwijl ik dit schrijf is ons Dagje uit, naar het Museum oude ambachten in Terschuur al weer achter de rug.

Hans Beglinger


Van de penningmeester en de secretaris

Er zijn toch nog leden, die de contributie van € 20,- niet hebben voldaan. Hierbij dus een laatste oproep tot betaling.
Anders scheiden zich onze wegen m.i.v. 01-08-2019.

De jubileumviering was een groot succes. Vele leden togen zaterdag 11 mei 2019 naar Borchland, Amsterdam-ZO. Het Zwanenkoor was al vroeg aanwezig om het koor en geluidsinstallatie te “stemmen”. Met wat vertraging begon het koor om 13.30 uur uit volle borst te zingen en er werd actief meegezongen. Dit was een groot succes. Mogelijk dat we bij het volgende jubileum weer een beroep op hen kunnen doen.

Ter ere van de 70e verjaardag van Marianne de penningmeesteres, is door Ruth een prachtig gedicht geschreven en voorgedragen. Onze Marianna werd even in het zonnetje gezet, dit was welverdiend.

Op veler verzoek heb ik toch maar 2 bussen geregeld, zodat we naar Terschuur konden. Het was weer een hele belevenis om te zien hoe het er in onze jeugd aan toe ging. Ina Kahlman heeft een mooi verslag gemaakt. Echter, de kleine bus viel uit door technische problemen. Veel over en weer gebel met de busmaatschappij. Maar na drie uur wachten op een bloedheete terras kwam er uitkomst. De directeur kwam persoonlijk om een paar van ons op te halen. De overgeblevenen gingen in twee taxi’s naar huis.

Van de directeur hebben we ook een drankje aangeboden gekregen.

Eén van onze leden, Engeltje, werd door de warmte bevangen en is met een ziekenwagen naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Na een grondig onderzoek kon hij later op de avond door familie afgehaald worden. Gelukkig viel het weer mee. Engeltje en echtgenote, sterkte gewenst.

Mocht u nog met vakantie gaan, dan wensen we jullie veel mooi weer
en kom gezond weer thuis.

M & M


Van de redactie

De redactie beperkt zich tot het hoognodige en zegt iedereen dank voor de meerdere inzendingen. ’s-Woensdags op stap en zaterdags al de bijdrage van Ida Kahlman in de mailbox. De redactie houdt van bijdragen!

De redactie

Dagje Uit 25 juni

Dinsdag 25 juni 2019 brengen we een bezoek aan:

het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur

Fantastisch dagje uit met de VRA.

Verslag1 : Ida en Chris

Op dinsdagochtend 25 juni gingen wij met de VRA een dag weg naar Terschuur waar het oude ambachten en speelgoedmuseum is. Wij verzamelden bij het J.B.I.  

Al vroeg zaten er binnen verschillende deelnemers, ook de bus stond al voor de deur. Er was een tropische dag voorspeld, iedereen zag er dan ook zomers gekleed uit.

Nadat iedereen in de bus zat stelde de chauffeur zich voor en Gerdus heette ons namens het bestuur van de VRA welkom en gaf aan hoe de dag zou verlopen. Naast de grote bus, die helemaal vol zat, reed er ook nog een klein busje met negen passagiers mee.

Na een prima reis kwamen we aan in Terschuur, hier werden we onthaald met koffie/thee en een verrukkelijk gebakje, wij hadden de beschikking over twee ruimtes zodat de airconditioning goed zijn werk kon doen.

Na deze pauze kwam iemand van het museum vertellen dat er drie routes in het museum waren uitgezet. Twee over oude ambachten en een over speelgoed. Wij kregen tot 12:30 uur de tijd om rond te lopen en dan zouden wij lunchen en na de lunch konden we nog tot 15:30 uur verder kijken.

Wat was het een leuk museum en van iedereen hoorde je dat er veel herkenning was uit hun jeugd. Je kon zo gek niet bedenken of er was een uitgebreide verzameling van. Ik noem b.v. de scharensliep, een dorpsomroeper, kruidenier (grutter], slagerij laboratorium. Dit is maar een kleine opsomming, er was veel meer. Er stonden zoveel spulletjes niet in vitrines maar los zodat iemand verzuchtte: wat een werk zal dit zijn om dit allemaal af te stoffen. Voor de lunch had ik route één en twee gelopen. Tijdens de lunch, die weer lekker in koele ruimtes werd geserveerd, werd veel aan elkaar verteld over de uitstalling maar ook werd er veel gelachen. Het was heel gezellig en ook de soep en het brood waren erg smakelijk Na de lunch ging ik de speelgoedroute doen, wat was dat leuk. Er waren heel veel oude poppen en wel 80 beren. Ook zag ik mecano en de eerste lego en heel veel treinen b.v. van Märklin.

Daarnaast een hele vitrine met allemaal oude autootjes, zoals dinky toys. Natuurlijk was er ook meisjesspeelgoed zoals stoffen en blikjes, stofzuigers, keukentjes met potjes en pannetjes en allerlei leuke kleine serviesjes.

Op een gegeven ogenblik, het was ook al over drieën, waren de meesten klaar en zag je veel binnen zitten met een ijsje, want het was buiten veel te warm. Opgewekt kwam iedereen weer naar de bussen en toen iedereen zat vertrokken we om vlakbij naar een pannenkoekenrestaurant te gaan. Daar aangekomen met de touringcar bus, hoorden wij dat het kleine busje pech had, en ergens langs de weg stond. In dat busje was eerst al de airconditioning uitgevallen waardoor de temperatuur opliep tot 41°. Even later viel het hele busje stil en stonden ze langs de weg.

De grote bus heeft de inzittenden van het busje opgehaald, die kwamen helemaal verhit aan bij het pannenkoekenrestaurant. De pannenkoeken waren lekker en ook het ijs was verrukkelijk.

Na het eten stapten wij weer in de bus voor het groepje van het busje zou een vervanging komen. Om 19:15 uur kwamen wij, weer voldaan en met een blij gevoel, na zo’n fantastische dag aan bij het JBI. Dank voor chauffeur Vincent, die ons zo vlot en behendig met de lift uit de bus wist te loodsen. Hij was erg behulpzaam.

Een ander groepje, die door pech met hun kleine bus, waren achtergebleven, zijn enkele uren later met drie taxi’s naar Amsterdam en Oostzaan gebracht.

Wat hebben Marianne, Marianna en Gerdus dit uitstapje weer fantastisch bedacht en geregeld, bedankt hiervoor.

Ida en Chris Kahlman


Museum in Terschuur
(verslag2: Monique)

Op dinsdag 25 juni ben ik als begeleidster van mijn moeder mee geweest met de dagtocht van de Amsterdamse Reumapatiënten Vereniging, de VRA.

We gingen om 10 uur weg vanaf Reade (Jan van Breemenstraat). Er was een aangepaste touringcar bus waar ook mensen met rolstoelen in konden, prima geregeld. Het was ongeveer 50 minuten rijden naar het Oude Ambachten en Speelgoed Museum in Terschuur bij Barneveld.

Ouderwetse slagerij
Daar aangekomen werden we verwelkomd met koffie/thee en een gebakje. Dit was goed geregeld. We kregen uitleg over het museum.

In het museum waren 160 ambachten en winkeltjes, je mocht alles aanraken. Er was een oude smid, mandenvlechter, dokter enz. Erg leuk om te zien en voor heel veel mensen, herkenbare dingen.

Er was ook een Disc Jockey die oude plaatjes draaide, je hoefde maar een verzoek in te dienen of hij ging draaien, heel erg gezellig. Om 13 uur kregen we een lunch, soep en een broodje. Na de lunch gingen we weer verder het museum in. Er was ook een afdeling met oud speelgoed, ook heel veel herkenbaar speelgoed, zoals houten puzzels, tollen enz. Ondanks de hittegolf buiten was het in het museum redelijk uit te houden. Om een uur of 4 gingen we weer de bus in en gingen naar het pannenkoekenhuis. Alleen was het daar super warm, echt tropisch, maar dat mocht de pret niet drukken want er waren overheerlijke pannenkoeken en ijs na.

Om een uur of half 7 gingen we weer naar Amsterdam. Waar we om half 8 weer aankwamen.

Ik heb als buitenstaander en begeleidster van mijn moeder een fantastische leuke dag gehad, die ontzettend goed geregeld was.

Bedankt voor deze leuke dag
Groetjes
Monique Westerveld

 

 

 

Load more

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →