ReumaUitgedaagd! – Zelfmanegement training 2016

Zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd! in Alkmaar

mix

Wanneer: zaterdag 17, 24 september en 8 oktober 2016
Tijd: 10:00 – 16:30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Buurthuis Oud Overdie Alkmaar

Als je te horen hebt gekregen dat je reuma hebt, dan komen er allerlei vragen naar voren. Hoe gaat dat dan met werk? Kan ik nog wel normaal uitgaan met vrienden? Wat als ik op vakantie ga met mijn gezin, kan ik dan nog wel lange wandelingen maken? Hoe deel ik mijn dag zo in, zodat ik toch alles kan doen wat ik graag wil zonder dat ik over een grens ga? Ook als je al een tijdje weet dat je een vorm van reuma hebt, kun je nog met allerlei vragen zitten en moeite hebben met dagelijkse dingen. Het is niet gek als je het moeilijk vindt om grip te houden op je eigen leven. Tijdens de zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd! leer je, samen met andere mensen met een vorm van reuma, hoe je om kunt gaan met reuma. Onderaan kun je meer lezen over de ervaringen van mensen die hebben meegedaan aan ReumaUitgedaagd!

Wat wil je, wat kun je en vooral wat doe je?
In de zelfmanagementtraining ReumaUitgedaagd! staan verschillende vragen centraal. Wat wil ik? Wat kan ik zelf doen om mijn kwaliteit van leven te verbeteren en toch mijn mogelijkheden en talenten zoveel mogelijk te benutten? Wat heb ik te kiezen? Wat is goed voor mij?

Voor wie?
Of je net de diagnose hebt gekregen of al langer reuma hebt maakt niet uit. ReumaUitgedaagd! is er voor iedereen met een vorm van reuma.

Hoe ziet de training eruit?
Tijdens de training komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals:

  • Hoe communiceer ik met mijn omgeving, werk en zorgverleners?
  • Hoe geef ik mijn grenzen aan?
  • Welke manieren bestaan er om met pijn, vermoeidheid en (negatieve) emoties om te gaan?
  • Hoe kan ik beter ontspannen en bewegen?
  • Hoe kan ik persoonlijke doelen stellen en deze behalen?

Wie begeleidt de training?
Speciaal voor deze training zijn trainers opgeleid die zelf ook een vorm van reuma hebben. Zij weten als geen ander wat het betekent om reuma een plaats in het dagelijks leven te geven.

Ervaringen van andere deelnemers
Deelnemers van ReumaUitgedaagd! waarderen de training gemiddeld met een 8,5. Ze vinden de training praktisch en leren meer dan ze van tevoren bedacht hadden. Ook over de trainers zijn deelnemers positief: ze hebben kennis die ze goed over weten te brengen en herkennen de problemen waar de deelnemers ook tegen aan lopen.

Bekijk het filmpje waarin deelnemers vertellen over hun ervaring met ReumaUitgedaagd!

Meer informatie?
De kosten voor de training in Alkmaar bedragen € 77,50 inclusief lunch en trainingsmateriaal (kosten worden vaak (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar of werkgever).

Ben je nieuwsgierig geworden, ga dan naar www.reuma-uitgedaagd.nl voor meer informatie over de inhoud van de training, data, locaties, de duur en de kosten. Via de website kun je je direct aanmelden. Je kunt ook contact opnemen met het Reumafonds, T 020 5896464 of E reumauitgedaagd@reumafonds.nl

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security