Onderzoek online: Gebruik je een biologisch geneesmiddel?

Gebruik je een biologisch geneesmiddel?

Wij zijn benieuwd naar je ervaringen!            

 Hoe ervaar je het gebruik van een biologisch geneesmiddel en de zorg die je hieromheen ontvangt? Hoe kijk je aan tegen een eventuele wissel naar een ander biologisch geneesmiddel?
Tot nu toe is er nog weinig bekend over deze ervaringen.
Help je mee de zorg en besluitvorming rondom biologische geneesmiddelen te verbeteren?
Dat kan door de
online vragenlijst  van het NIVEL in te vullen!

Het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) doet samen met het Reumafonds onderzoek naar ervaringen van mensen met biologische geneesmiddelen. Onderzoek dat in de klinische praktijk bijdraagt aan het verbeteren van de zorg aan mensen die biologische geneesmiddelen gebruiken. Onderzoek dat daarnaast de gezamenlijke besluitvorming over het wisselen tussen biologische geneesmiddelen kan verbeteren.

Online vragenlijst

Het NIVEL verzamelt samen met het Reumafonds de ervaringen van deze mensen aan de hand van een online vragenlijst die bestaat uit 31 vragen. Invullen duurt ongeveer 10-15 minuten.
De vragenlijst bevat vragen over:

  • ervaringen met en opvattingen over biologische geneesmiddelen
  • informatie die wordt gegeven over de behandeling met biologische geneesmiddelen
  • gedeelde besluitvorming tussen arts en patiënt rondom biologische geneesmiddelen
  • eventuele ervaring met het wisselen tussen biologische geneesmiddelen

Wil je je ervaringen delen?
Heb je ervaring met het gebruik van biologische geneesmiddelen en wil je de zorg hieromtrent helpen verbeteren? Hier vind je de vragenlijst (leeftijd 18+): www.nivel.nl/biologischegeneesmiddelen

Je antwoorden worden uiteraard vertrouwelijk behandeld en volledig anoniem verwerkt. Als je al hebt meegedaan aan dit onderzoek, hoef je niet nog een keer te reageren. Je kunt de vragenlijst invullen tot 12 februari 2018.

Vragen?

Heb je nog vragen over het onderzoek, dan kun je terecht bij de onderzoeker, mw. dr. Marcia Vervloet via M.Vervloet@nivel.nl (ma-do). Wil je meer informatie over het onderzoeksinstituut NIVEL , neem dan een kijkje op www.nivel.nl

(Redactie: lees hier meer over biologische reumaremmers )

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security