P G O en Het Health Festival

***Het Health Festival is een weekend volledig in het teken van body & mind.***

Op 12, 13 en 14 mei zijn er kosteloos vele activiteiten en workouts te volgen bij jouw favoriete plekken om de hoek. Overal in de stad Amsterdam zijn er activiteiten te doen die met gezondheid en sport te maken hebben. Het Health Festival wordt georganiseerd door Stichting Vitality Foundation.
Kristie van Kemenade | Health Festival Amsterdam  www.healthfestival.nl  +31 6 18 36 36 05 

 _*_*_*_*_*_*_

P GO  – Uw  Persoonlijke GezondheidsOmgeving
Bij Reade kunt u al enige tijd gebruikmaken van het cliëntportaal MijnReade. Hiermee heeft u toegang tot uw eigen medisch dossier bij Reade en kunt u zich bijvoorbeeld goed voorbereiden op een afspraak. Maar wat als u te maken heeft met meerdere zorginstellingen?                                   

Zoals een ziekenhuis, apotheek en natuurlijk uw huisarts, die allemaal gegevens bijhouden? Dan staan uw gegevens verspreid bij al deze verschillende zorgverleners.

Wilt u al uw gegevens handig bij elkaar?

Dan kunt u gebruikmaken van een “Persoonlijke GezondheidsOmgeving” (PGO). Dat is een app of website, waar u uw medische gegevens van verschillende zorgaanbieders kunt verzamelen. Zo heeft u zelf uw gegevens handig bij elkaar en kunt u die op elk moment ook delen met uw zorgverleners.

Dan hoeft u dus niet alles te onthouden en hoeft uw arts niet alles elke keer op te vragen bij uw diverse behandelaren. 

“Met een PGO hebben u en uw zorgverleners een completer beeld van uw gezondheidssituatie.”

Verschillende PGO’s
Er zijn meerdere PGO’s waaruit u kunt kiezen. Bij sommige PGO’s kunt u gegevens aanvullen met zelfmetingen, een dagboek bijhouden of een stappenteller eraan koppelen. PGO’s zijn nog nieuw en in ontwikkeling. Wel zijn ze helemaal veilig en elke dag worden ze een beetje beter.

Kies uw PGO
Op www.digitalezorggids.nl kunt u zelf een PGO kiezen die het beste bij u past. Gebruik daarvoor de overzichtelijke PGOkeuzehulp door op “gebruik zoekfilters” te klikken.

Let op: Voor Reade-cliënten is het belangrijk om bij de eerste vraag aan te vinken dat er verbinding gemaakt kan worden met “ziekenhuizen of kliniek of revalidatie-instelling”.

Wilt u snel en eenvoudig een PGO selecteren en uw gegevens ophalen bij Reade?

Scan dan deze QR code. Daarmee komt u op een scherm waar je kunt aangeven of u al een PGO heeft of niet.

Heeft u al een PGO? Dan kunt u direct inloggen en is Reade al geselecteerd om uw gegevens op te halen.

Heeft u nog geen PGO? Kies er daar een, log in met uw emailadres en het wachtwoord dat u wilt. De app/ website onthoudt dan dat u Reade gegevens wil ophalen, dus u hoeft daarna niet meer zelf te zoeken.

Welke gegevens kunt u zien?
Bij Reade en andere klinieken en ziekenhuizen kunt u de volgende gegevens ophalen en verzamelen in uw PGO:

  • Basisgegevensset Zorg (BgZ), waaronder labuitslagen • Documenten bestaande uit:
  • Brieven, zoals verwijsbrieven van huisartsen en specialisten
  • Radiologieverslagen

Heeft u nog vragen en wilt u graag hulp?
Een PGO is voor iedereen nog nieuw dus het is heel begrijpelijk als u vragen heeft. Waar Kunt u dan terecht met welke soort vraag? 

DigiHulplijn – Bij praktische vragen over het gebruik van computer, telefoon of tablet.
Bijvoorbeeld bij het installeren van een PGO, als u moeite hebt met DigiD of bij het inloggen. Bel deDigiHulplijn, 0800 1508 (gratis) van ma t/m vrij tussen 09:00 en 17:00 uur.

Bij u in de buurt – voor persoonlijke hulp
De Digihulplijn weet waar u in de buurt terecht kunt, zoals bij een bibliotheek. Of zij organiseren een thuisbezoek, bijvoorbeeld via het Nationaal Ouderenfonds. Bel 0800 1508 (gratis) van ma t/m vrij tussen 09:00 en 17:00 uur.

Liever een vertrouwd gezicht? Dan kunt u terecht bij Secretaris van de VRA, Marianne Walma.
“Ik help u graag met al uw vragen. Dan kijken we er in alle rust naar en doen we het gewoon samen. U kunt op maandag en donderdag na 13.30 uur langskomen bij Reade op de Dr. Jan van Breemenstraat 2.
Samen kunnen wij dit!” Marianne Walma

 

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security