Actueel onderzoek

Actueel nieuws
 • Eerste ziekenhuis in België start stamceltherapie bij knie-artrose
  20-4-2017 Na Italië en Polen is België het derde land van Europa waar stamceltherapie bij artrose wordt toegepast. Het AZ Monica biedt deze behandeling sinds kort aan bij knie-artrose. Of stamceltherapie écht tot goede resultaten leidt, staat echter nog helemaal niet vast…
 • Mysterieus biotech-bedrijf beweert artrose te kunnen bestrijden
  18-4-2017 Een biotech-bedrijf uit San Diego claimt een techniek ontwikkeld te hebben om o.a. beschadigd kraakbeen bij knie-artrose te herstellen. Over de technologie achter deze behandeling wordt nog heel geheimzinnig gedaan. Het zou gaan om het activeren van bepaalde stamcellen die beschadigd bot- en kraakbeenweefsel zouden kunnen repareren. 
Uitgelichte dossiers
 • Wat is het verschil tussen Mensendieck en Cesartherapie?
  Het uitgangspunt van Mensendieck en Cesartherapie is gelijk. Beide oefentherapeuten leren u hoe u door het verbeteren van uw lichaamshouding en bewegingspatroon artroseklachten kunt verminderen. Slechts op een aantal subtiele punten verschilt de aanpak van de Mensendieck- en Cesaroefentherapeut. Waar zitten de verschillen?
 • Simpele oefeningen om uw gewrichten soepel én sterk te houden
  Bij artrose, reumatoïde artritis en andere reumatische klachten is het belangrijk om in beweging te blijven. Dit helpt om uw gewrichten soepel en sterk te houden. Luister goed naar uw lichaam wanneer u deze oefeningen gaat doen. Begin rustig aan om uw lichaam te laten wennen aan de inspanning. Forceer dus niets en stop bij aanhoudende pijn.

 

x Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security