Nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaarsreceptie

Organisatorisch was er ook veel voorbereidingswerk verzet, drank inslaan, kaas en worst ingekocht en natuurlijk oliebollen bakken. De middag van te voren stond het “bakteam” paraat in de keuken.
Er werd beslag gemaakt in 2 emmers, die in de oven pasten. Hendrik sr.(de ballenman) had de tip gegeven de emmers in de rijskamer/oven te zetten zoals te doen gebruikelijk in een moderne bakkerij.
Loenense Ina en haar Jan waren opgetrom-meldten huize van Marianne de oliebollen te bakken. Het recept voor de oliebollen was van een vriend uit de groep “Natnekken”, buiten pannenkoeken meel en water werd nog een aantal geheime (magische) ingrediënten toegevoegd.

Sorry voor de kwaliteit van de foto, maar de fotografe was nerveus of jaloers!
In een vlot tempo werden welgeteld 238 oliebollen (tweehonderdachtendertig) gebakken. Jan had de zware taak van kwaliteitscontroleur op zich genomen. Het eindresultaat werd tijdens de receptie, waar ruim 50 belangstellenden aanwezig waren, getoond. Iedereen was vol lof over de oliebollen en de andere (non) alcoholische versnaperingen. Marianne heeft een kort welkomstwoord uitgesproken en een toast uitgebracht op het nieuwe jaar. Van 15.00 tot 17.00 uur duurde de ontmoeting; in één woord, het was “beregezellig”.
De massale belangstelling voor deze middag deed het bestuur deugd en geeft hen de moed op de ingeslagen weg voort te zetten.

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security