VRA Nieuwsbrief 2020-12

 

6e.Nieuwsbrief van de VRA

Uitgelicht:

Nieuwe maatregelen tegen Covid-19

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje
(een shield is GEEN vervanger)voor alle publieke binnenruimten in o.a. winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december 2020 verplichten.
Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur.

In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro. Dit alles is geregeld in een tijdelijke Coronawet en de regels gelden vooralsnog gedurende drie maanden.
Bij het secretariaat kun je ad € 2,50 een modieus mondkapje bestellen en bij het secretariaat afhalen.

Leven
Leven is het opgetelde effect van een heleboel kleine interacties. Kleine moleculen vormen samen grotere moleculen, die samen weer grotere structuren vormen. Zo ga je van moleculen naar eiwitten naar cellen met al hun verschillende onderdelen. En van cellen ga je weer naar weefsels en organen en uiteindelijk naar een compleet organisme.

YOGA
Ouder worden brengt veelal stijfheid en ongemak met zich mee. Je lichaam kan minder sterk en flexibel aanvoelen dan vroeger. Juist dan is het een goede reden om aan yoga te doen!! Hiervoor hoef je niet lenig te zijn, in tegendeel, je wordt hier juist soepeler door. Het belangrijkste is wel dat je binnen je eigen mogelijkheden beweegt. Naast dat je dankzij yoga meer souplesse krijgt, komt er ook meer bewustwording van je lichaam, je geest en je patronen.
Yoga doet nog veel meer! Naast fysieke balans, brengt het ook mentale balans in je leven. In deze tijd van het coronavirus covid 19 worden we teruggeworpen op onszelf, sommigen van ons worden geconfronteerd met angst en misschien is er meer last van pijn omdat er meer stress is of minder afleiding door sociale contacten of activiteiten. Anderen raken in een isolement en komen eenzaamheid tegen. Dit kan weerslag hebben op je lichaam. Yoga kan helpen om je beter te voelen.
De VRA organiseert wekelijks een groepsles mindful yoga op de stoel. Deze is elke woensdagochtend van 11:00 – 12:15 uur in het groen van Abcoude (gratis parkeren en als je met het OV komt, word je opgehaald bij metro station Gaasperplas). Vanwege de coronavirus covid 19 maatregelingen bestaat een groepsles uit maximaal zes deelnemers. Mocht je interesse hebben dan kun je contact opnemen met Marianne Walma T: 0620436050. Wil je graag een yogales op de stoel of op de mat, helemaal afgestemd op jouw wensen en behoeften dan is er ook een mogelijkheid voor privé yoga of yogatherapie, dit kan eenmalig zijn of meerdere keren, afhankelijk van je behoeften. Informatie hierover bij Marlies Schurink-Verdonk van praktijk Balans in Zijn T: 0641855813
Mocht je liever thuis yoga beoefenen dan is er van alles te vinden op bijvoorbeeld YouTube. Balans in Zijn biedt op YouTube een aantal gratis mindful yogalessen aan op de stoel. Mocht dat niet aansluiten op jouw behoeften dan zijn er genoeg andere mogelijkheden te vinden. Als je een andere rustige vorm van yoga zoekt dan kan yoga nidra of restorative yoga een aanrader zijn. En als je de voorkeur geeft aan dynamisch bewegen dan kun je denken aan hatha yoga of vinyasa yoga.

ThuisYoga

 

x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security